Έξι πράγματα που διαπιστώνετε όταν επιστρέφετε με το νεογέννητο στο σπίτι

Οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι συνοδεύεται από χαρά αλλά και άγχος.

Έξι πράγματα που διαπιστώνετε όταν επιστρέφετε με το νεογέννητο στο σπίτι

Εκτός από την αντιμετώπιση της φυσικής καταπόνησης, όπως τα ράμματα της περινεοτομής ή μιας καισαρικής η καθημερινότητά σας θα επηρεαστεί κι από τα ακόλουθα:

1.Αίσθημα ευθύνης
Ξαφνικά διαπιστώνετε πώς τώρα είστε υπεύθυνοι για ένα πλάσμα αβοήθητο και εξαρτώμενο αποκλειστικά από εσάς. Πρέπει να το ταΐζετε, να το αλλάζετε, να το πλένετε, να ασχολείστε με την υγεία του και κυρίως να το αγαπάτε.
2.Έλλειψη ρουτίνας
Οι μέρες σας ήταν προβλέψιμες πριν από τη γέννηση αλλά τώρα έχει γίνει μια μεγάλη ανατροπή στο πρόγραμμά σας. Σύντομα θα υιοθετήσετε μια διαφορετική καθημερινή πρακτική βασισμένης στις ανάγκες του μωρού, αλλά στο μεταξύ, θα πρέπει να αποδεχτείτε πως στη ζωή σας θα επικρατεί ένα χάος.
3.Νέες ανάγκες
Η ικανοποίηση των αναγκών του μωρού σας είναι μια ιδιαίτερα εξαντλητική διαδικασία, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Η στέρηση της συνήθους διάρκειας του ύπνου, η προσπάθεια να μάθετε καινούργια πράγματα και αν αποκτήσετε νέες δεξιότητες και οι νέες έγνοιες που θα αποκτήσετε θα επιφέρουν μεγάλη πίεση σ’εσάς και στο σύντροφό σας.
4.Επισκέπτες
Ολοι επιθυμούν να δουν το μωρό και εσείς θα αισθάνεστε άλλες φορές χαρά και άλλες φοβερά κουρασμένη. Ολες αυτές οι επισκέψεις θα σας στερούν επίσης το λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχετε για να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας
5.Αλλαγή τρόπου ζωής
Εχετε μπει πλέον σε μια άλλη φάση στη ζωή σας, και ίσως χρειαστεί να θυσιάσετε την προσωπική σας ελευθερία, γιατί πρέπει να υπολογίσετε τις ανάγκες του νέου μέλους της οικογένειάς σας.
6.Περίοδος προσαρμογής
Όπως όλοι οι γονείς σας ενδιαφέρει να φροντίζετε σωστά το μωρό σας, να μην του λείπει κάτι και να είναι υγιές και χαρούμενο. Για όλα αυτά πρέπει να έχετε υπομονή, ψυχραιμία, και το κυριότερο, να μην αφήνετε τις μικροεντάσεις να επηρεάζουν την εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από το βιβλίο "9Η βίβλος της εγκυμοσύνης" εκδόσεις Ψυχογιός.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved