Οι καλύτερες πάνες για τα μωρά: Πώς θα επιλέξετε τις πιο κατάλληλες

Πώς μια μαμά μπορεί να ανακαλύψει την καλύτερη πάνα για το παιδί της; Πώς θα ξέρει ότι είναι η κατάλληλη και πώς θα αποφύγει ερεθισμούς και αλλεργίες;

Οι καλύτερες πάνες για τα μωρά: Πώς θα επιλέξετε τις πιο κατάλληλες

Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να βρείτε την ιδανική πάνα για το μωράκι σας.

Πώς θα βρω την καλύτερη πάνα;
Κακά τα ψέματα, αλλά η «καλύτερη πάνα» δεν υπάρχει. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η απορροφητικότητα, η εφαρμογή και η εύκολη χρήση. Ενώ το πιο σημαντικό από όλα και το 1ο κριτήριο στην επιλογή σας θα πρέπει να είναι η άνεση. Πόσο άνετο νιώθει το μωρό φορώντας τη, καθώς ένας παράγοντας που κάνει ένα μωρό να κλαίει είναι όταν κάτι το ενοχλεί.

kaliteres panes

Κάθε μωρό είναι διαφορετικό
Φυσικά και κάθε μωρό έχει διαφορετικές αναλογίες, έτσι η εύρεση μιας πάνας με τέλεια εφαρμογή μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για το μωρό. Εάν μια πάνα δεν τοποθετηθεί σωστά στο παιδί μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς. Για αυτό, πριν κάποιος γονιός αγοράσει από το σούπερ μάρκετ 3 κουτιά πάνες επειδή τις βρήκε σε προσφορά, θα πρέπει να βεβαιωθεί πώς δεν θα προκαλέσουν οποιονδήποτε ερεθισμό στο παιδι και ότι είναι στο σωστό νούμερο.

Πώς θα καταλάβω αν το παιδί μου είναι αλλεργικό σε κάποια πάνα;
Η αλλεργία στα παιδιά συνήθως προκαλείται από το ειδικό ζελατινώδες υλικό που βρίσκεται σε αυτές, τις χρωστικές και αρωματικές ουσίες που περιέχονται σε κάποιες πάνες και πολύ σπάνια από το βαμβάκι, σύμφωνα με τον παιδίατρο William Sears. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό που φαίνεται να είναι μια αλλεργική αντίδραση στην πάνα είναι στην πραγματικότητα μια τροφική αλλεργία. Εάν το παιδί σας αναπτύσσει ένα εξάνθημα γύρω από τον πρωκτό του και έχει φάει πρόσφατα νέες τροφές, τα συμπτώματα είναι πιθανόν να προκαλούνται από τις τροφές και όχι από τις πάνες.

Συμπτώματα αλλεργίας από πάνα
Η περιοχή που καλύπτεται από την πάνα, δεν αερίζεται, είναι εκτεθειμένη σε πολύ υγρασία, σε ερεθιστικές ουσίες, π.χ. αμμωνία και μικροοργανιστμούς που υπάρχουν στα κόπρανα. Επιπλέον, η πάνα επενδύεται εξωτερικά από νάιλον και έτσι τα ούρα δεν φεύγουν, αλλά μένουν μέσα και επιδρούν στο δέρμα, σαν να βάζουμε μια κομπρέσα. Έτσι, το ευαίσθητο δέρμα του μωρού ερεθίζεται και κοκκινίζει στην περιοχή γύρω από τα γεννητικά όργανα και επεκτείνεται στον ποπό του, τους βουβώνες και τους μηρούς. Σ πιο σοβαρές μορφές το δέρμα εμφανίζει φυσαλίδες, άσπρα σπυράκια και σκάει. Αν το παιδί, με τα παραπάνω συμπτώματα κάνει εμετό και έχει και άλλα συμπτώματα, θα πρέπει να το δει γιατρός καθώς ενδέχεται όλα τα παραπάνω να μην είναι συμπτώματα αλλεργίας από πάνα, αλλά συμπτώματα τροφικής αλλεργίας.

kaliteres panes gia to moro

Πώς θα αντιμετωπίσετε το σύγκαμα από την πάνα (ή αλλιώς πάτριμμα)

  • Αφήστε γυμνό το παιδί να αερίζεται όσο μπορείτε περισσότερο
  • Αλλάζετε τακτικά τις πάνες του
  • Μη χρησιμοποιείτε μωρομάντιλα αλλά σκέτο άφθονο νερό, χωρίς σαπούνι
  • Στεγνώστε το καλά και με ζεστό αέρα (με το σεσουάρ σας)
  • Χρησιμοποιήστε πάνες με μεγάλη απορροφητικότητα και αποφύγετε να βάζετε απ' έξω από τις πάνες πλαστικά βρακάκια. Αν μπορείτε να χρησιμοποιείτε βαμβακερές πάνες
  • Βάλτε άφθονη κρέμα ή έλαιόλαδο στο δέρμα του παιδιού ή αλοιφή που περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου.
  • Μη χρησιμοποιείτε ταλκ
  • Αν έχει άσπρα σπυράκια συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας

The Diaper Debate: Πλενόμενες ή μίας χρήσης πάνες;

Υφασμάτινες πλενόμενες πάνες
Τα υπέρ: Είναι βαμβακερές και υπάρχουν σε πολλά σχέδια. Θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα εν συγκρίσει με τις μίας χρήσεως πάνες.
Τα κατά: Οι υφασμάτινες πάνες δεν είναι έξτρα απορροφητικές και μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο χαμό. Θα χρειαστεί να βάζετε πολλάααααα πλυντήρια μέσα στη μέρα για να μην ξεμείνετε, πράγμα που σημαίνει περισσότερα χρήματα στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Πάνες μίας χρήση;
Τα υπέρ: Είναι εύχρηστες, βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, είναι έξτρα απορροφητικές, έχουν κολλητικές ταινίες για να τοποθετούνται και να αφαιρούνται εύκολα.
Τα κατά: Αν και δεν έχουν προκύψει μελέτες που να καταδεικνύουν ως επικίνδυνο το υλικό που καλύπτει τα γεννητικά όργανα των παιδιών, κάποιοι γονείς δείχνουν ανησυχία, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που πολλά μωρά έχουν εμφανίσει αλλεργία.

Άρα τι να προσέξω πριν αγοράσω πάνες για το μωρό μου;
Υπάρχουν πολλές πάνες στην αγορά που υπόσχονται στεγνή επιδερμίδα και καλή εφαρμογή. Αρχικά, θα πρέπει να πάρετε μία μικρή συσκευασία από όλες τις πάνες και να τις δοκιμάσετε στο μικρούλι σας καθώς μόνο στην πράξη θα διαπιστώσετε και μόνες σας την απορροφητικότητά τους, την εφαρμογή τους και αν το μωρό σας νιώθει άνετα όταν τις φοράει.

Αν λοιπόν οι πάνες που φοράτε στο παιδί σας, είναι έξτρα απορροφητικές, δεν αφήνουν υγρασία, ξυπνάει το μωρό σας στεγνό, δεν έχουν διαρροές, παρέχουν καλή εφαρμογή και δεν έχουν ερεθίσει το μικρό σας, τότε μπορείτε να πείτε ότι οι πάνες που βρήκατε με τις συμβουλές μας, είναι οι καλύτερες για το μωρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved