Γιατί τα μωρά πετάγονται στον ύπνο τους;

Το νεογέννητο μωρό κοιμάται την περισσότερη ώρα, εκτός αν πεινάει, κρυώνει ή το ενοχλεί κάτι.

Γιατί τα μωρά πετάγονται στον ύπνο τους;

'Οταν το μωρό ξυπνάει τη νύχτα, θα πρέπει να ανταποκριθείτε και να πάτε κοντά του, πριν η δυσφορία και ο εκνευρισμός του μεγαλώσουν περισσότερο.

Οι λόγοι που ένα μωρό πετάγεται ενώ κοιμάται είναι πολλοί: Πιθανόν να νοιώθει από κάτι άβολα, να πεινάει, να είναι βρεγμένο, να κρυώνει ή ακόμη να είναι άρρωστο.

Θα πρέπει να γνωρίζετετ ότι αρκετά συχνά τα μωρά κλαίνε χωρίς να έχουν ξυπνήσει. ‘Η ακόμα μπορεί να ξυπνήσουν, να διαμαρτυρηθούν και στη συνέχεια να κοιμηθούν μόνα τους. Γι’αυτό οι παιδίατροι συνιστούν τις μητέρες να σπεύδουν μεν στο δωμάτιο του μωρού αλλά όσο το δυνατόν αθόρυβα: χωρίς να ανοίγουν φώτα, χωρίς να μιλούν δυνατά, χωρίς περιττές κινήσεις.

Στην ηλικία των 6-12 μηνών τα μωρά μπορεί να συνεχίσουν να πετάγονται στον ύπνο για τους παραπάνω λόγους αλλά και γιατί μπορεί να κρυώνουν, να ζεσταίνονται, να διψούν, ή να βγάζουν δόντια.

Από την ηλικία του ενός έτους έως και 3 ετών, τα περισσότερα νήπια κοιμούνται περίπου 10-13 ώρες. Όμως η οδοντοφυΐα και τα όνειρα μπορεί να ξυπνούν το παιδί που δεν μπορεί να διαχωρίσει την πραγματικότητα από τη φαντασία.

Σε κάθε περίπτωση ο παιδίατρος είναι αυτός που θα σας καθοδηγήσει για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα ύπνου του παιδιού σας.

photο: cutebabywallpapers.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved