Γιατί το μωρό ξυπνάει κλαίγοντας;

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που το μωρό σας μπορεί να ξυπνάει ξαφνικά και να κλαίει σπαρακτικά.

Γιατί το μωρό ξυπνάει κλαίγοντας;
Bigstock

Ένα μωρό συνήθως ξυπνά κλαίγοντας είτε γιατί πεινάει είτε γιατί πρέπει να του αλλάξετε την πάνα.

Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνες οι φορές που δεν υπάρχει προφανής λόγος κι όμως το μωρό πετάγεται από τον ύπνο και κλαίει σπαρακτικά.

klama-neogennitou.jpg

Λόγοι για τους οποίους ένα μωρό ξυπνά κλαίγοντας

Θα πρέπει να διατηρήσετε μια ρουτίνα στον ύπνο του παιδιού τόσο τη νύχτα όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, μη σπεύσετε να το πάρετε αγκαλιά. Μπορεί να είναι μια παροδική ενόχληση ή να του γλίστρησε η πιπίλα και μετά από λίγο να ξανακοιμηθεί.

Ως εκ τούτου, πρέπει να κατανοήσετε τους λόγους για τους οποίους κλαίει το μωρό σας όταν ξυπνάει και και να αντιδράσετε ανάλογα.

  • Εάν το μωρό σας ξυπνά κλαίγοντας υστερικά, μπορεί να οφείλεται σε κάποια σωματική δυσφορία. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία του δωματίου μπορεί να είναι πολύ κρύα ή πολύ ζεστή.
  • Το υπερβολικό φαγητό ή η πείνα είναι επίσης λόγοι για να ξυπνήσει το μωρό κλαίγοντας χωρίς σταματημό.
  • Η στάση στην οποία κοιμάται ενδέχεται να του προκαλεί δυσκαμψία και να ξυπνά κλαίγοντας εξαιτίας του πόνου.
  • Επίσης, η κούραση είναι ένας ακόμα λόγος που δεν επιτρέπει το μωρό να κοιμηθεί ήσυχα και γαλήνια. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να παίζει τις ώρες που είναι ξύπνιο αλλά να ακολουθεί το μπάνιο και το τάισμα προκειμένου να χαλαρώσει και να του φύγει η ένταση.
  • Από καιρό σε καιρό τα μωρά μπορεί να αισθάνονται μόνα και φοβισμένα. Αυτό το αίσθημα είναι αρκετό για να ξυπνάνε με γοερά κλάματα.
  • Σε περίπτωση που το μωρό σας ξυπνήσει κλαίγοντας με κλειστά μάτια, μπορεί να έχει βιώσει έναν νυχτερινό τρόμο ( διαφέρει από τους εφιάλτες και μπορεί επίσης να προκαλέσει διαταραχές ύπνου).
  • Δεδομένου ότι ένα μωρό δεν έχει άλλο μέσο για να εκφράσει τη δυσφορία του, μπορεί να αρχίσει να κλαίει γιατί πονάει ( δόντια, κοιλιά).
  • Σε περίπτωση που υπάρχει συμφόρηση βλεννογόνου, θα φανεί από φλέματα στα κλάματα του μωρού. Μερικές φορές ο πόνος στο αυτί ή τον λαιμό ή ο πυρετός μπορεί επίσης να ταλαιπωρήσει ένα μωρό τόσο ώστε να διαταράξει τον ύπνο του και να το κάνει να εκνευριστεί.

Οι περισσότερες από αυτές τις αιτίες δεν προκαλούν σοβαρή ανησυχία και αντιμετωπίζονται με υπομονή και φροντίδα του μωρού.

moro-klama-ereuna.jpg

Τι να κάνετε

Δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη λύση που θα λειτουργήσει για όλα τα μωρά.

Επομένως, τα αίτια και η αντιμετώπιση του κλάματος γίνεται ένα δύσκολο πείραμα όπου οι θεωρίες μπορούν να δοκιμαστούν για να διαπιστωθεί εάν μια μέθοδος λειτουργεί. Εάν ωστόσο, δοκιμάσετε τα πάντα και τίποτα δεν αποδίδει, πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του παιδιάτρου σας.

Με πληροφορίες από το parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved