Γιατί είναι σημαντικά τα παλαμάκια για την ανάπτυξη του μωρού

Τι κάνει τα βρεφικά παλαμάκια τόσο σημαντικά;

Γιατί είναι σημαντικά τα παλαμάκια για την ανάπτυξη του μωρού
Bigstock

Το μωράκι σας χτυπά τα χεράκια του, σας χαιρετά και σας δείχνει. Είναι μόνο μερικά από τα νέα κόλπα που θα ανακαλύψετε όπως μεγαλώνει.

Τα μωρά αρχίζουν και επικοινωνούν πολύ πριν μπορέσουν να πουν την πρώτη τους λέξη. Από τα πρώτα τους χαμόγελα, στους πρώτους ήχους, η μη λεκτική δεξιότητα επικοινωνίας του μωρού σας αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, για καλό σκοπό! Θέλει να το καταλαβαίνετε, ειδικά εσείς!

Όπως ο έλεγχος της κίνησης του μωρού αναπτύσσεται, θα ανακαλύψει ότι τα χέρια και τα δάκτυλά του είναι σημαντικά εργαλεία για την επικοινωνία χωρίς λόγια. Και έτσι πράγματι είναι: ο χαιρετισμός, το χειροκρότημα και το ότι δείχνουν, δεν είναι μόνο χαριτωμένα κόλπα, είναι τα φυσικά επόμενα βήματα στην αυξανόμενη ικανότητά τους να επικοινωνούν.

Τα παλαμάκια, όπως και άλλα ορόσημα ανάπτυξης, μπορεί να υποδηλώνουν την υγιή ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων και συντονισμού του μωρού σας.

Τα μωρά μπορούν συνήθως να χειροκροτήσουν στην ηλικία των 9 μηνών, τότε δηλαδή που αρχίζουν να μιμούνται χειρονομίες. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε αν το μικρούλι σας είναι σε αυτή την ηλικία και ακόμη δεν χειροκροτά. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό και έχει τους δικού του ρυθμούς ανάπτυξης.

Το μικρό σας μπορεί σταδιακά να αναπτύξει αυτήν την ικανότητα και να απολαύσετε τα πρώτα του παλαμάκια κοντά στα πρώτα του γενέθλια.

Δείτε αυτά τα γλυκά μωράκια που απολαμβάνουν να χειροκροτούν!

Γιατί είναι σημαντικά τα παλαμάκια;

  • Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων
  • Αντίληψη του επιτεύγματος
  • Μέσο επικοινωνίας
  • Απόπειρα πειραματισμού

Δραστηριότητες που ενθαρρύνουν το χειροκρότημα

  • Παίξτε μουσική και χτυπήστε παλαμάκια στο ρυθμό.
  • Ανακοινώστε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να χειροκροτήσετε και δείξτε το στο παιδί σας.
  • Κάντε παλαμάκια με διαφορετική ένταση

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved