Νεογέννητα μωράκια φωτογραφίζονται στην ίδια πόζα (εικόνες)

Αυτά τα μωράκια μερικών ημερών είναι τόσο μικροσκοπικά.

Νεογέννητα μωράκια φωτογραφίζονται στην ίδια πόζα (εικόνες)
instagram@ newbornphotos

Όταν το μικρό σας έρχεται στον κόσμο, μπορεί να εκπλαγείτε από την εμφάνισή του. Δεν είναι ροδαλό και πεντακάθαρο αλλά καλυμμένο με εμβρυακό σμήγμα, έχει μωβ ή μπλε χρώμα και δείχνει τόσο μικρό!

Ακόμα και τα χαρακτηριστικά του φαντάζουν περίεργα, αλλά αυτό είναι προσωρινό. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι τα μωρά αναπτύσσονται «βυθισμένα» στο αμνιακό υγρό και διπλωμένα μέσα στη μήτρα.


https://www.instagram.com/p/CfvdGz1N5Xh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι να περιμένετε

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα βρέφη φαίνεται να είναι σε κατάσταση ήρεμης εγρήγορσης κατά την πρώτη περίπου ώρα μετά τον τοκετό. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για εσάς και το νεογέννητό σας να γνωριστείτε.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, θα παρατηρήσετε ότι πολλές φορές το μωρό σας θα έχει την τάση να κρατά τις γροθιές του σφιγμένες, τους αγκώνες, τους γοφούς και τα γόνατα λυγισμένα, τα χέρια και τα πόδια κοντά στο μπροστινό μέρος του σώματός του.

Αυτή η θέση είναι παρόμοια με τη θέση του εμβρύου κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης


https://www.instagram.com/p/CfvdGz1N5Xh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πρωτόγονα αντανακλαστικά

Τα βρέφη γεννιούνται με μια σειρά από ενστικτώδεις αποκρίσεις σε ερεθίσματα, όπως το φως ή το άγγιγμα, γνωστά ως πρωτόγονα αντανακλαστικά , τα οποία σταδιακά εξαφανίζονται καθώς μεγαλώνουν.

Επίσης, λόγω της ανωριμότητας του αναπτυσσόμενου νευρικού τους συστήματος, τα χέρια, τα πόδια και το πηγούνι των νεογνών μπορεί να τρέμουν ιδιαίτερα όταν κλαίνε ή είναι ταραγμένα.

Συνήθως οι γονείς σπεύδουν να απαθανατίσουν τις πρώτες στιγμές των νεογέννητων φωτογραφίζοντάς τα.

Όχι όμως μόνοι τους, αλλά ζητώντας τη συνδρομή επαγγελματιών φωτογράφων. Η Elena Myslyaeva είναι ακόμα μία φωτογράφος που απαθανατίζουν τα νεογέννητα μερικές ημέρες μετά τη γέννησή τους. Πάρτε μια γεύση από τα υπέροχα πορτρέτα μωρών που δείχνουν μικροσκοπιτικά στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved