Πώς να κόψω την πιπίλα στο παιδί μου;

Η πιπίλα είναι η μεγάλη αγάπη των παιδιών και ο εφιάλτης ο δικός σας. Όσο μεγαλώνει το παιδί καλό θα είναι η συνήθεια αυτή να αποτελέσει παρελθόν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Πώς να κόψω την πιπίλα στο παιδί μου;

Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά σταδιακά.
Εμείς θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές οι οποίες μπορεί να είναι σωτήριες για εσάς αλλά και για το παιδί σας!

• Καταρχήν θα πρέπει να περιορίσετε το χρόνο που επιτρέπετε στο παιδί σας να χρησιμοποιεί την πιπίλα. Για αρχή καλό θα ήταν να του την δίνετε όταν πάει για ύπνο.
• Αν την τρυπήσετε, μπορείτε να βγάλετε τον αέρα που υπάρχει μέσα στην πιπίλα!
• Όταν το παιδί αρχίσει να κλαίει, καλό θα ήταν να το ξεγελάσετε με άλλους τρόπους, όπως να παίξετε μαζί του ή να του κάνετε χάδια, προκειμένου να αποφύγετε την πιπίλα.
• Όταν ξεκινήσετε την προσπάθεια, μπορείτε να δώσετε το δικαίωμα επιλογής στο παιδί σας. Να του πείτε δηλαδή, πότε θέλει να την χρησιμοποιεί και σιγά σιγά θα αρχίσετε να περιορίζετε τις επιλογές του.
• Επειδή πολλές φορές το παιδί έχει την πιπίλα στο στόμα και από βαρεμάρα, μπορείτε να του δώσετε εσείς επιλογές που θα του αρέσουν. Όπως να του προσφέρετε μπισκοτάκια, ή να του αγοράσετε παιχνίδια για το στόμα, όπως μουσικά όργανα!
• Όταν βλέπετε το παιδί να παρατάει μόνο του την πιπίλα κάπου στο σπίτι, αμέσως πρέπει να το επαινείται για την πράξη του.
• Ποτέ μην του απαγορεύσετε την συνήθεια αυτή. Πρέπει να γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να κοπεί από τη μία μέρα στην άλλη και φυσικά με άσχημο αυταρχικό τρόπο.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε το παιδί σας να αποχωριστεί μία για πάντα την αγαπημένη του συνήθεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved