Πώς μπορείτε να προβλέψετε το ύψος του παιδιού

Πόσο θα ψηλώσει το παιδί ως ενήλικας.

Πώς μπορείτε να προβλέψετε το ύψος του παιδιού

Δεν υπάρχει αποδεδειγμένος τρόπος να προβλεφθεί το ύψος του παιδιού ως ενήλικα. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τύποι που δίνουν μια εκτίμηση για το πόσο θα ψηλώσει το παιδί.

Ο πιο δημοφιλής τρόπος είναι ο εξής:

  • Προσθέστε το ύψος της μητέρας και το ύψος του πατέρα σε εκατοστά.
  • Προσθέστε 13 εκατοστά για τα αγόρια ή αφαιρέστε 5 13 εκατοστά για κορίτσια.
  • Διαιρέστε τον αριθμό διά του δύο.

Σε αυτή τη μέθοδο το περιθώριο λάθους είναι 10 εκατοστά μείον ή σύν.

Ένας άλλος τρόπος για να εκτιμηθεί το ύψος ενός παιδιού είναι να διπλασιάσετε το ύψος ενός αγοριού σε ηλικία 2 ετών ή το ύψος ενός κοριτσιού σε ηλικία 18 μηνών και να κάνετε την αναγωγή.

Θυμηθείτε, ότι το ύψος ενός παιδιού αποτελεί συνάρτηση τριών παραγόντων: γονιδίων, διατροφής και γενικής κατάστασης της υγείας του.Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα παιδιά μεγαλώνουν με διαφορετικούς ρυθμούς και τα στάδια ανάπτυξης δεν είναι ίδια.

Εάν ανησυχείτε για το ύψος του παιδιού σας, μιλήστε με τον παιδίατρο ο οποίος έχει συνολική εικόνα για την ανάπτυξή του. Σε ένα τυποποιημένο διάγραμμα μπορεί να καθορίσει εάν το παιδί σας ακολουθεί την καμπύλη ανάπτυξης.

ipsos

Ύψος παιδιού: τι πρέπει να γνωρίζετε

Στα μωρά, αν η καμπύλη ανάπτυξης δεν ανεβαίνει αλλά παραμένει επίπεδη για πολλούς μήνες ή αν πάρει ανιούσα ή κατιούσα πορεία απότομα, οι γονείς πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν. Όταν αυτό το φαινόμενο επηρεάζει το ύψος, τότε μπορεί να προμηνύει μια παθολογία που μπορεί να ευθύνεται η έλλειψη κάποιας ορμόνης σχετικής με την ανάπτυξη.

Πρέπει, λοιπόν, να κινητοποιηθούν οι γονείς όταν το παιδί δεν καταφέρει να ψηλώσει ούτε ένα εκατοστό για έναν ολόκληρο χρόνο ή αν επιβραδυνθεί η ανάπτυξή του και ψηλώνει μόνο δύο εκατοστά ετησίως, ενώ έπαιρνε 5 με 6 εκατοστά μέχρι πριν ένα χρόνο. Όταν η καμπύλη ανάπτυξης έχει να κάνει με το σωματικό βάρος, το οποίο δεν έχει μια φυσιολογική εξέλιξη, αυτό ίσως να σχετίζεται με κάποια πάθηση του γαστρεντερικού.

Οσον αφορά στα μεγαλύτερα παιδιά, εφόσον παρουσιάζουν απόκλιση σε σχέση με συνομήλικα παιδιά ή όταν υπάρχει δυσαναλογία ύψους και βάρους (παχαίνει χωρίς να ψηλώνει) θα πρέπει οι γονείς να διερευνήσουν μέσω εξετάσεων το ενδεχόμενο ύπαρξης κάποιας ορμονικής διαταραχής.

Πηγή: mayoclinic.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved