Τέσσερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην καραντίνα με τα παιδιά σας

4 ιδέες για την καραντίνα COVID-19 με τα παιδιά μας.

Τέσσερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην καραντίνα με τα παιδιά σας

Πολλά μπορούμε να κάνουμε αρχίζοντας από δημιουργική μαγειρική, κηπουρική- ανθοκομική στο μπαλκόνι, μέχρι να διοργανώσουμε ένα μικρό αυτοσχέδιο πάρτι.

Μπορεί ο κορονοϊός να μας ανάγκασε να μη βγαίνουμε έξω, ωστόσο μπορούμε να γίνουμε δημιουργικοί εμείς και τα παιδιά μας και να περάσουμε ευχάριστα.

Έχουμε για σας 4 ιδέες για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μέσα στο σπίτι:

Μετατρέψτε τις δουλειές του σπιτιού σε παιχνίδι

1. Μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά μας, φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα φαγητά και γλυκά. Τα αφήνουμε να παίξουν με τη ζύμη και να φτιάξουν τα πιο πρωτότυπα μπισκότα. Μπορούν να στύψουν τους δικούς τους χυμούς, να πλύνουν και να καθαρίσουν φρούτα μαζί μας και να διακοσμήσουν τα πιάτα τους όπως θέλουν και μπορούν.

paixnidia gia paidia mesa stin karantina 3

2. Κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού μαζί να φαίνονται παιχνιδάκι, στρώνουμε τα κρεβάτια, βάζουμε σκούπα, πλένουμε ρούχα, αδειάζουμε το πλυντήριο πιάτων, διπλώνουμε τα ρούχα μας, τακτοποιούμε τις ντουλάπες μας, μαζεύουμε τα παιχνίδια μας, ξύνουμε όλες τις ξυλομπογιές μας. Δε μας νοιάζει το τέλειο αποτέλεσμα, μας ενδιαφέρει όμως πολύ τα παιδιά να συμμετέχουν με χαρά και να θέλουν να το ξανακάνουν.

3. Μπορούμε να μεταμορφώσουμε το μπαλκόνι μας σε έναν υπέροχο κήπο, όσο μικρό και αν είναι! Πηγαίνουμε με τα παιδιά μας σ’ ένα φυτώριο και αγοράζουμε τα λουλούδια που μας αρέσουν. Συμβουλευόμαστε μπροστά στα παιδιά τον ειδικό για το πως πρέπει να φροντίζουμε τα λουλούδια μας. Στο σπίτι μας τα φυτεύουμε σε γλάστρες που μπορεί να έχουμε ζωγραφίσει (πριν φυτέψουμε μέσα τα λουλουδάκια μας) και ο καθένας αναλαμβάνει το δικό του λουλούδι.

paixnidia gia paidia mesa stin karantina 2

4. Ετοιμάστε ένα πάρτι έκπληξη χωρίς λόγο και αφήστε τα παιδιά να τα αναλάβουν όλα. Φτιάξτε μια λίστα με τα φαγητά και τα γλυκά που θέλουν, παίξτε τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα θεματικό πάρτι που θα έχουν αποφασίσει τα ίδια τα παιδιά και να στολίσουν τα ίδια το χώρο τους! Δεν μας νοιάζει το αποτέλεσμα αν θα είναι τέλειο ή υπερπαραγωγή μας ενδιαφέρει να το φτιάξουν τα παιδιά μας όπως θέλουν και μπορούν, και πιστέψτε με θα είναι το ωραιότερο πάρτι της ζωής σας!

Η γνώμη του ειδικού

4 ιδέες για την καραντίνα covid 19 με τα παιδιά μας είναι λίγες. Εσείς μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες. Βάλτε τη δημιουργικότητα σας να δουλέψει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved