Όταν το παιδί βλέπει άσχημα όνειρα

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς όταν το παιδί τους βλέπει άσχημα όνειρα;

Όταν το παιδί βλέπει άσχημα όνειρα

Τα παιδιά μετά τα 3 χρόνια αρχίζουν και βλέπουν όνειρα. Ορισμένα από αυτά τα θυμούνται, ενώ ορισμένα άλλα τους δημιουργούν φόβους.

Τα άσχημα όνειρα και το παιδί

Τα άσχημα όνειρα είναι επακόλουθο του άγχους και των φοβιών που πιθανά έχει ένα παιδί. Είναι πιθανότερο να συμβούν μετά από μια κουραστική μέρα, με έντονη δραστηριότητα ή σε περιόδους που υπάρχουν αλλαγές στο περιβάλλον. Συχνά, τα παιδιά ξυπνούν μέσα στη νύχτα, επειδή βλέπουν ένα άσχημο όνειρο που τους δημιουργεί φόβο ή αγωνία.

Όταν το παιδί τρομάζει από ένα άσχημο όνειρο

Όταν τρομάζει το παιδί, ξυπνά και μπορεί να κλαίει ή να είναι αναστατωμένο. Ορισμένα παιδιά διηγούνται τα όνειρά τους, ενώ άλλα όχι. Τα περισσότερα παιδιά όμως, μετά από ένα άσχημο όνειρο θέλουν να κοιμηθούν μαζί με τους γονείς. Η ασφάλεια του κοινού ύπνου τα βοηθά να συνεχίζουν τον ύπνο τους για το υπόλοιπο βράδυ. Προτιμούν λοιπόν, να έρχονται στο κρεβάτι ή να κοιμούνται με έναν γονιό στο δωμάτιό τους.

Άσχημα όνειρα και καθημερινότητα

Τα άσχημα όνειρα είναι κάτι που το έχουμε αντιμετωπίσει όλοι μας. Έτσι, θα πρέπει να μάθουμε και στα παιδιά μας να το αντιμετωπίζουν. Η μέθοδος του κοινού ύπνου είναι αποτελεσματική, αλλά δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια. Όταν ένα παιδί καταφέρνει να αντιμετωπίζει τις άσχημες στιγμές στα όνειρά του, σταδιακά γίνεται ικανό να χειρίζεται διάφορες δυσκολίες στην καθημερινότητά του.

Άσχημα όνειρα και τηλεόραση

Τα περισσότερα άσχημα όνειρα σχετίζονται με ήρωες και έργα που βλέπουν τα παιδιά στην τηλεόραση. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί δε βλέπει ακατάλληλα έργα με σκηνές βίας- τρόμου που σοκάρουν και τραυματίζουν τον παιδικό ψυχισμό.

Εξηγήστε στο παιδί σας ότι αυτά τα έργα εντυπώνονται στον εγκέφαλο και μετά μπορεί να ξαναζωντανεύουν στα όνειρά του.

Η γνώμη του ειδικού

Τα άσχημα όνειρα είναι ένα παιδικό πρόβλημα που οφείλεται στην ευαλωτότητα του υποσυνείδητου της νεαρής ηλικίας και εκδηλώνονται με τη μορφή του φόβου.

Αποφεύγοντας τις στιγμές έκθεσης σε φόβο και ψυχικό στρες μειώνουμε τις πιθανότητες να εμφανιστούν και τα άσχημα όνειρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved