Πώς ερμηνεύονται τα περίεργα όνειρα που βλέπουν οι έγκυες

Όνειρα βλέπουμε όλοι μας αλλά δεν τα θυμόμαστε την επόμενη μέρα εκτός αν είναι άσχημα ή μας έχουν ταράξει.

Πώς ερμηνεύονται τα περίεργα όνειρα που βλέπουν οι έγκυες

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των γυναικών, τα όνειρα είναι πιο έντονα και αλλόκοτα επηρεάζοντας την ψυχολογία τους. Μάλιστα μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, ισχυερίζονται ότι τα όνειρα είναι διαφορετικά κατά το α’ τρίμηνο της εγκυμοσύνης από εκείνα που βλέπει η μέλλουσα μαμά στο β΄ τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο ερχομός του παιδιού και η αγωνία να πάνε όλα καλά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητας, γεγονός που αντανακλάται και στον ύπνο.

Έτσι, είναι πιθανό οι έγκυες το α’ τρίμηνο να βλέπουν συχνά στον ύπνο τους νερά, φυτά, φρούτα, που σχετίζονται με το αμνιακό υγρό και τα σύμβολα της γονιμότητας, αντίστοιχα. Όσο περνάνε οι μήνες, τα όνειρα γίνονται περισσότερο προσωπικά και αφορούν στη σχέση τους με το σύντροφό τους. Οι γυναίκες, όπως έχουν αναφέρει, βλέπουν όνειρα εγκατάλειψης και απόρριψης από τον άνδρα τους και νοιώθουν αυξημένο άγχος για το γάμο τους.

Άλλες γυναίκες έχουν το φόβο μήπως και φανούν ανάξιες μητέρες. Στις περιπτώσεις αυτές βλέπουν συνήθως πως χάνουν το παιδί ή πως του προκαλούν κάποια βλάβη.

Λίγο πριν από τη γέννα, οι γυναίκες διακατέχονται από το φόβο των πόνων ή της μοναξιάς στον τοκετό και ξυπνάνε έντρομες καθώς ονειρεύονται ότι γεννάνε μόνες ή τους συμβαίνει ατύχημα.

Το γεγονός ότι τα όνειρα αυτά είναι πολλές φορές άσχημα, περίεργα, τρομακτικά ή δυσάρεστα, αντικατοπτρίζει το άγχος και το φόβο για όλη τη διαδικασία που έρχεται, από τον τοκετό μέχρι την καινούρια ζωή που ξεκινάει.

Εάν μία έγκυος ταλαιπωρείται καθημερινά από άσχημα όνειρα που μπορεί να μετατραπούν σε εφιάλτες, θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από ψυχολόγο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved