Μπαμπάς σημαίνει…

Από την στιγμή που γίνεσαι μπαμπάς, νιώθεις έτοιμος να κάνεις κάθε θυσία για το παιδί σου.

Νίκος Συρίγος
Μπαμπάς σημαίνει…
Facebook @The Official Team Hoyt Site

Να δώσεις ακόμη και τη ζωή σου. Με πολλούς τρόπους. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Από το να ανεχτείς πρόσωπα και καταστάσεις μέχρι να κάνεις αυτό που έκανε ο Dick Hoyt. Δεν ξέρω πώς θα τον χαρακτηρίσει ο ιστορικός του μέλλοντος. Αν ήταν στο χέρι μου, πλάι στο όνομα του θα έβαζα απλά τη λέξη «πατέρας». Αυτό και τέλος.

dick kai rick hoyt 2

Facebook account The Official Team Hoyt Site

Ο Dick Hoyt, έφυγε χθες από τη ζωή. Στον ύπνο του. Όπως όλοι οι καλοί άνθρωποι. Ήταν 80 ετών. Ο Dick Hoyt είχε έναν γιο. Τον Rick. Ένα παιδί που γεννήθηκε τετραπληγικό. Όταν ο Dick ήταν 37 ετών, ο γιος του εξέφρασε μια επιθυμία. Ένα όνειρο. Να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου που θα είχε ως σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα φίλο του Rick με πρόβλημα υγείας! Μέχρι τότε ο Dick Hoyt, δεν είχε τρέξει ούτε ένα χιλιόμετρο… Η επιθυμία του γιου ήταν διαταγή. Μπαμπάς και γιος, με τον πρώτο να σπρώχνει τρέχοντας το αμαξίδιο, έτρεξαν 8 χιλιόμετρα και όταν τερμάτισαν για πρώτη φορά ο γιος ήταν τόσο ευτυχισμένος: «Μπαμπά όταν τρέχουμε μαζί δεν νιώθω παράλυτος!», είπε ο μικρός…

Αυτό ήταν! Από εκείνη την ημέρα και μετά, μπαμπάς και γιος, έτρεξαν και τερμάτισαν σε 72 μαραθωνίους, 251 αγώνες τριάθλου και 6 Ironman… Μαζί! Μια γροθιά!



Για να βλέπει ο μπαμπάς ευτυχισμένο το παιδί του… Γιατί αυτό είναι «μπαμπάς».

Ο Dick Hoyt δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό του ήρωα. Ήρωας για εκείνον ήταν ο γιος του. Το παιδί του. Ο Rick που όταν τον ρώτησαν τι δώρο θα έκανε στον πατέρα του είπε «θα ήθελα να σηκωθώ έστω για μια φορά για να κάτσει ο πατέρας μου στο καρότσι και να σπρώχνω εγώ για να τον ξεκουράσω…». Ο ορισμός της σχέσης παιδιού-πατέρα.



Ο Dick Hoyt είναι εδώ και μερικές ώρες στον Παράδεισο… Και εξηγεί στον Θεό τι σημαίνει να είσαι πατέρας. Μακάρι με τις πράξεις του να βοηθήσει και κάποιους εδώ κάτω να το καταλάβουν… Μπας και αλλάξουν κάποια πράγματα. Μπας και η λέξη πατέρας πάψει να σημαίνει και… όμηρος.

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

πηγή φωτογραφιών: Facebook account The Official Team Hoyt Site

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved