Σεισμός στην Ταϊβάν: Κάμερα κατέγραψε γενναίες νοσοκόμες να προστατεύουν νεογέννητα

Η στιγμή που οι νοσοκόμες τρέχουν για να κρατήσουν τα κρεβατάκια νεογέννητων.

Μαργαρίτα Νικολάου

Συναγερμός σήμανε στην Ταϊβάν λόγω σεισμού 7,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/4). Το βίντεο που θα δείτε στην αρχή του άρθρου, δείχνει νοσοκόμες στη νεογνολογική μονάδα της κλινικής που εργάζονται να κρατούν τα κρεβάτια των μωρών μέχρι να σταματήσουν οι δυνατές δονήσεις.

Στο βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται η γρήγορη αντίδραση και τα αντανακλαστικά των νοσηλευτριών, που τρέχουν για να κρατήσουν τα κρεβάτια των μωρών για να τα προστατέψουν.

Σύμφωνα με τα πλάνα που καταγράφηκαν την ώρα του σεισμού, τέσσερα μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου φαίνονται να προστατεύουν τα νεογέννητα μωρά. Όπως θα δείτε και εσείς, οι νοσηλεύτριες αγωνίζονται για να κρατήσουν ακίνητες τις κούνιες, καθώς το κτίριο στο οποίο βρίσκονταν άρχισε να τρέμει.

Να σας θυμίσουμε πως ένα παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2023 όταν ένας σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την Τουρκία. Το βίντεο, που είχε κοινοποιηθεί τότε, έδειχνε δύο νοσοκόμες να βιάζονται να κρατήσουν τις θερμοκοιτίδες για να τις αποτρέψουν από το να ανατραπούν ή να γλιστρήσουν κατά τη διάρκεια του καταστροφικού σεισμού.

«Μάχη» για τον απεγκλωβισμό κατοίκων κάτω από τα κτήρια που κατέρρευσαν στην Ταϊβάν μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ, δίνουν τα συνεργεία διάσωσης, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε εννέα, τους τραυματίες σε 1050 και 52 ανθρώπους να αγνοούνται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved