Γονείς τραγουδούν δυνατά για να κρατήσουν ξύπνιο το μωρό στο αυτοκίνητο

Είχαν λόγο που δεν ήθελαν να κοιμηθεί το μωρό στο ΙΧ.

Τα περισσότερα παιδιά κοιμούνται στο αυτοκίνητο με το που μπαίνουν.

Ειδικά τα μωρά και τα νήπια, νανουρίζονται στο κάθισμα του ΙΧ και αποκοιμιούνται στο λεπτό.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ήθελαν οι γονείς αυτού του χαριτωμένου μωρού γι΄αυτό και φρόντισαν να το κρατήσουν ξύπνιο μέχρι να φτάσουν σπίτι τους.

Μόλις είδαν τα βλέφαρα του μικρούλη να κλείνουν άρχισαν να τραγουδούν και οι δύο δυνατά, με αποτέλεσμα ο γιος τους να πεταχτεί και ν΄ανοίξει τα μάτια του.

Στόχος τους ήταν να παραμείνει ξύπνιος καθώς απείχαν μόλις δύο λεπτά από το σπίτι και ήταν η ώρα του μεσημεριανού του ύπνου. Αν όμως κοιμόταν μέσα στο αμάξι, ο ύπνος του μωρού στο σπίτι θα …πήγαινε περίπατο.

Σκέφτηκαν λοιπόν αυτό τον απλό και συνάμα χιουμοριστικό τρόπο να κρατήσουν το παιδί τους ξύπνιο.

Τι κάνει το κάθισμα αυτοκινήτου ένα μη ασφαλές μέρος για ύπνο;

Μια νέα μελέτη για τους βρεφικούς θανάτους που σχετίζονται με τον ύπνο του μωρού σε κάθισμα διαφόρων ειδών - αυτοκινήτου, καροτσιού, καρέκλας, κούνιας - διαπίστωσε ότι το 63% αυτών συνέβη στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

Όταν τα μωρά κοιμούνται σε καθιστή θέση, το κεφάλι τους μπορεί να πέσει προς τα εμπρός, πιέζοντας τους αεραγωγούς και εμποδίζοντας την αναπνοή τους. Αυτή η στάση βρέθηκε να είναι η αιτία του 48% των θανάτων στο κάθισμα αυτοκινήτων σε μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Pediatrics , επηρεάζοντας τα παιδιά έως δύο ετών. Το άλλο 52 % των θανάτων προκλήθηκε από στραγγαλισμό στους ιμάντες, συχνά επειδή δεν ήταν σωστά ασφαλισμένοι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved