Μωρό ανεβαίνει μόνο του για πρώτη φορά τις σκάλες – Ποια είναι η ανταμοιβή του

Ακόμα κι όταν γλιστράει, δεν εγκαταλείπει την προσπάθειά του. 

Τα περισσότερα μωρά όταν ξεκινούν να κάνουν δειλά δειλά τα πρώτα τους βήματα, αρχίζουν να απολαμβάνουν την ανεξαρτησία τους.

Στηρίζονται σε καρέκλες, έπιπλα, τοίχους για να μπορέσουν να διανύσουν μικρές αποστάσεις.

Κι έρχεται η στιγμή που θα επιχειρήσουν να ανέβουν τη σκάλα. Εσωτερική ή εξωτερική δεν έχει σημασία, ασκεί την ίδια γοητεία στα μικρά παιδιά και μπορεί να αποδειχτεί άκρως επικίνδυνη αν δεν τα επιβλέπει κάποιος.

Μωρό ανεβαίνει τη σκάλα μόνο του

Το μωράκι που θα δείτε στο βίντεο νιώθει πολύ χαρούμενο που ανεβαίνει μόνο του τη σκάλα. Δε βιάζεται ενώ ακόμα κι όταν γλιστράει δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Συνεχίζει μέχρι να φτάσει στην κορυφή.

Εκεί το περιμένει η αδελφή του η οποία του κάνει μια ζεστή αγκαλιά. Το μωράκι πάντως δεν φαίνεται να εξάντλησε το ενδιαφέρον του για τη …σκάλα και δείχνει έτοιμο να επιχειρήσει ξανά την προσπάθεια.

Πότε αρχίζουν τα μωρά να ανεβαίνουν τις σκάλες

Όπως και με άλλα αναπτυξιακά ορόσημα, η ακριβής ηλικία που το μικρό σας αρχίζει να ενδιαφέρεται για τις σκάλες μπορεί να διαφέρει.

Μέχρι τους 12 μήνες

Εάν το μωρό σας μπουσουλάει θα αρχίσει να εξερευνά περισσότερο το περιβάλλον του, συμπεριλαμβανομένων τυχόν σκαλοπατιών που συναντά. Μόλις καταφέρει να ανέβει τη σκάλα είναι συνήθως θέμα εβδομάδων να προσπαθήσει και να την κατέβει.

Μέχρι τους 18 μήνες

Μόλις το παιδί σας αρχίσει να περπατά και είναι λίγο πιο σταθερό στα πόδια του, μπορεί να είναι έτοιμο να ανέβει τα σκαλιά. Θα κάνει ένα βήμα τη φορά με τα δύο πόδια σε κάθε βήμα και με τη βοήθεια του κιγκλιδώματος.

Με πληροφορίες από το whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved