Απολαυστικό βίντεο: Η μπέμπα θα σας ενθουσιάσει με τον χορό της

Έχει συγχρονιστεί απόλυτα με τη μουσική.

H θετική επίδραση της μουσικής στην ανάπτυξη και την ψυχολογία των παιδιών είναι γνωστή.

Μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν δείξει ότι η μουσική επηρεάζει τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη των μωρών και των παιδιών.

Επιπλέον, η μουσική μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα χαράς και να οξύνει την συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού.

Πάρτε για παράδειγμα τη μπέμπα που θα δείτε στο βίντεο. Ντυμένη με κίτρινο φορμάκι και κορδέλα στα μαλλιά ακούει μουσική και ακολουθεί το ρυθμό, κουνώντας χέρια και πόδια.

Είναι τόσο ενθουσιασμένη και η χαρά αποτυπώνεται στο πρόσωπό της.

Η επίδραση της μουσικής στην ανάπτυξη

Η θετική επίδραση που έχει η μουσική στα μωρά και τα παιδιά είναι εκπληκτική, ενισχύει γενικές δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα ή πιο συγκεκριμένες δεξιότητες όπως η χωρική νοημοσύνη, η μνήμη, τα μαθηματικά, η γλώσσα, και η συναισθηματική νοημοσύνη.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να βασιστούν καταρχήν στις δικές τους μουσικές προτιμήσεις. Αν, δηλαδή, αγαπούν την κλασική μουσική και αυτή δείχνει να έχει επίδραση στην διάθεση του μωρού, τότε μπορούν να την απολαμβάνουν όλοι μαζί. Αν πάλι προτιμούν pop ή λαϊκά τραγούδια, ας επιλέξουν να βάλουν στο μωρό αυτά με την ωραιότερη μελωδία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved