Απολαυστικό βίντεο: Γιατί τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι στο νερό;

Ξεκαρδιστικό βίντεο με παιδάκια που παίζουν στο νερό και προκύπτουν «απρόοπτα».

Νερό, νερό παντού... και μπόλικο παιχνίδι!

παιδιά λατρεύουν το υγρό στοιχείο και τους αρέσουν όλες ο δραστηριότητες που έχουν σχέση με το νερό, το κολύμπι, οι νεροτσουλήθρες, τα φουσκωτά παιχνίδια.
Αλλά γιατί τα παιδιά αγαπούν τόσο πολύ το παιχνίδι στο νερό;

Τι ακριβώς κάνει το παιχνίδι στο νερό τόσο ελκυστικό;

«Τα παιδιά συνήθως απολαμβάνουν το παιχνίδι στο νερό γιατί διεγείρει τις αισθήσεις τους και πολλές φορές τα ηρεμεί. Η μήτρα της μητέρας περιβάλλεται από νερό, και εκεί ήταν ένα ασφαλές μέρος για τα μικρά μας να αναπτυχθούν», ανέφερε η Maureen Healy, συγγραφέας του «The Emotionally Healthy Child» και ιδρύτρια του Growing Happy Kids για γονείς και δασκάλους, στο romper.com.

H συγγραφέας εξηγεί ότι το παιχνίδι στο νερό βοηθά τα παιδιά να ασχοληθούν με τις αισθήσεις τους, κάτι που κάνουν συχνά φυσικά μέσω όλων των διαφορετικών τύπων παιχνιδιού.

«Τα αγόρια και τα κορίτσια που παίζουν με το νερό διεγείρουν πολλές από τις αισθήσεις τους (αφή, ήχος, όραση). Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν να χρησιμοποιούν τις πέντε αισθήσεις τους για να μάθουν, να διασκεδάσουν και να αναπτυχθούν, και αυτό τους το προσφέρουν τα παιχνίδια στο νερό».

Κάποιες φορές όμως υπάρχουν και «ατυχηματάκια». Στο βίντεο βλέπουμε πόσο πολύ χαίρονται τα παιδιά με το παιχνίδι, αλλά πόσο ατσούμπαλα μπορεί να γίνουν μερικές φορές.

Αυτό το βίντεο θα σας κάνει να γελάσετε μέχρι δακρύων, και σίγουρα θα σας φτιάξει την ημέρα!

Με πληροφορίες από: romper.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved