Οι τέσσερις πιο συχνοί καλοκαιρινοί λεκέδες και πώς να τους αφαιρέσετε

Εύκολες και πρακτικές λύσεις για να καθαρίσετε αποτελεσματικά λεκέδες που είναι συνηθισμένοι το καλοκαίρι.

Οι τέσσερις πιο συχνοί καλοκαιρινοί λεκέδες και πώς να τους αφαιρέσετε

Το καλοκαίρι η διάθεσή μας αλλάζει και είμαστε πιο χαλαροί. Ακόμα κι όταν τα παιδιά κυλιούνται στο γκαζόν ή γεμίζουν τα ρούχα τους με παγωτό, το αντιμετωπίζουμε με περισσότερη ψυχραιμία.

Όχι ότι δεν αναφωνούμε φωναχτά ή από μέσα μας « πάλι γέμισες τα ρούχα;» αλλά το ξεπερνάμε με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με άλλη εποχή. Είπαμε είναι καλοκαίρι.

Και επειδή οι λεκέδες θα παραμείνουν αναζητήσαμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν και εσάς φυσικά να τους αφαιρούμε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λεκέδες του καλοκαιριού:

Λεκές από αντηλιακό

Πόσες φορές δεν έχετε βρει υπολείμματα αντηλιακού στα μαγιό ή τα ρούχα σας; Κι επειδή έχει ως βάση το λάδι, δύσκολα οι λεκέδες αφαιρούνται με επιτυχία από το ρούχο χωρίς να αφήσουν σκιά. Τι μπορείτε να κάνετε:
Αρχικά αφαιρέστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα αντηλιακού ή κρέμα από το ρούχο κι αν είστε στην παραλία τοποθετήστε πάνω στον λεκέ άμμο, προκειμένου να απορροφήσει την κρέμα που έχει απομείνει.
Μόλις φτάσετε σπίτι πασπαλίζετε το λεκέ με μαγειρική σόδα ή κορν φλάουρ και πιέζετε προκειμένου να απορροφήσει την κρέμα. Αφήνετε να δράσει για περίπου μισή ώρα και πλένετε το ρούχο στο πλυντήριο

Λεκές από παγωτό

Είναι ο πιο συνηθισμένος λεκές στα ρούχα των παιδιών και αρκετά επίμονος. Πώς τον απομακρύνετε:
Καθαρίστε το λεκέ πρώτα με κρύο νερό και μουλιάστε το ρούχο σε νερό (πάντα κρύο) με απορρυπαντικό πιάτων για 10-15 λεπτά. Τρίψτε απαλά το λεκέ και αφήστε τον ξανά να μουλιάσει. Ξεπλένετε καλά και απλώνετε στο λεκέ καθαριστικό λεκέδων. Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο νερό. Αν ο λεκές δεν φύγει, προσθέστε κι άλλο καθαριστικό λεκέδων ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.

Λεκές από γρασίδι

Οι λεκέδες από γρασίδι δύσκολα αφαιρούνται από τα ρούχα καθώς ο λεκές διαπερνά το ύφασμα εισχωρώντας βαθιά στις ίνες. Δοκιμάστε απορρυπαντικό πιάτων τρίβοντας καλά το λεκέ. Στη συνέχεια πλύντε το στο πλυντήριο στους αναγραφόμενους βαθμούς της ετικέτας.
Αν δεν φεύγει ο λεκές ανακατέψτε σε ένα μπολάκι λευκαντικό σε σκόνη με χλωρίνη. Προσοχή, ελέγξτε αν το ρούχο ξεβάφει .

Λεκές από ιδρώτα

Εξίσου συνηθισμένος λεκές το καλοκαίρι. Για να αφαιρέσετε από τα ρούχα τα σημάδια του ιδρώτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι, ασπιρίνη ή αλάτι.
Μουλιάστε τις περιοχές που έχουν κιτρινίσει λόγω ιδρώτα και αποσμητικού σε λευκό ξύδι. Αφήστε το ρούχο εκεί για 15 περίπου λεπτά και μετά τρίψτε τα σημεία απαλά με μία οδοντόβουρτσα. Πλύντε τη μπλούζα σε κανονική πλύση στο πλυντήριο για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα
Σπάστε δύο ασπιρίνες και ανακατέψτε τη σκόνη σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Βυθίστε το λεκιασμένο μέρος του ρούχου στο διάλυμα για δύο έως τρεις ώρες και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο με απορρυπαντικό.Διαλύστε 4 κουταλιές της σούπας αλάτι σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Μουλιάστε τα σημεία που έχουν ιδρώτα μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved