«Μαμά, λερώθηκα»! Αντιμετωπίστε τους δύσκολους λεκέδες!

Πλαστελίνες, τέμπερες, τσίχλες... και άλλα πολλά είναι από τους πιο συνηθισμένους λεκέδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στα ρούχα των παιδιών μας!

«Μαμά, λερώθηκα»! Αντιμετωπίστε τους δύσκολους λεκέδες!

Μην αγχώνεστε όμως γιατί για όλα υπάρχει λύση!


Λεκές από πλαστελίνη!
Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη και αφήστε το λεκέ να σκληρύνει. Ξύστε το λεκέ με ένα μαχαίρι για να αφαιρέσετε όση πλαστελίνη μπορείτε. Νοτίστε έπειτα το λεκέ με άχρωμο απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε το μέχρι την επόμενη ημέρα. Στη συνέχεια πλένετε το ύφασμα κανονικά στο πλυντήριο. Εάν το χρώμα δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς ταμπονάρετε το λεκέ με οινόπνευμα.
Λεκές από τσίχλα
Αν έχει κολλήσει τσίχλα σε ρούχο, βάλτε το σε μια σακούλα και άφησέ το στην κατάψυξη για 1 ωρίτσα. Όταν το βγάλετε, η τσίχλα θα έχει σκληρύνει τόσο που θα «φύγει» μόνη της. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε επίσης, αν τρίψετε ένα κομμάτι πάγο πάνω στην τσίχλα.
Λεκές από μπογιές
Υγρός λεκές:
Βάλτε λίγο νέφτι σε ένα πανί ή μια χαρτοπετσέτα και τρίψτε το λεκέ. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.
Αποξηραμένος λεκές:
Βάλτε υγρό απορρυπαντικό στο λεκέ. Τυλίξετε το ρούχο με το απορρυπαντικό σε πλαστική μεμβράνη ή μια πλαστική σακούλα και αφήστε το έως την επόμενη ημέρα. Ξύστε το απορρυπαντικό με ένα μαχαίρι και έπειτα σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved