Λεκέδες σε μάρμαρο; Αφαιρέστε τους με φυσικούς τρόπους (vid)

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απομακρύνετε τους δύσκολες λεκέδες από το μάρμαρο.

Λεκέδες σε μάρμαρο; Αφαιρέστε τους με φυσικούς τρόπους (vid)

Παρά την εμφανή αντοχή του, το μάρμαρο είναι ευαίσθητο σε λεκέδες και γρατσουνιές. Απορροφά εύκολα υγρά που μπορούν να αφήσουν σημάδια στην επιφάνειά του.

Για να διατηρήσετε τα μάρμαρα του σπιτιού καθαρά θα πρέπει να ξέρετε πώς να αφαιρέσετε πιθανούς λεκέδες με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες με βάση το λάδι

Το λίπος, το μαγειρικό λάδι, το γάλα, το φυστικοβούτυρο, οι κρέμες, τα καλλυντικά και άλλα προϊόντα με βάση το λάδι διεισδύουν εύκολα στην πορώδη δομή του μαρμάρου και αφήνουν επίμονους λεκέδες που σκουραίνουν την επιφάνειά του.

Δοκιμάστε να καθαρίσετε την περιοχή με ένα μαλακό, υγρό καθαριστικό αναμεμειγμένο με αρκετές σταγόνες αμμωνίας. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό χρησιμοποιείστε οξυζενέ ( προσοχή όχι αυτό της βαφής) που μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία.

Λεκέδες από ροφήματα

Οι λεκέδες από καφέ, τσάι, κρασί, τρόφιμα και άλλες οργανικές ουσίες είναι σχετικά εύκολο να αφαιρεθούν. Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό, απλώστε την στο λεκέ και σκεπάστε την με μια πλαστική σακούλα. Αφήστε να δράσει για τουλάχιστον ένα 24ωρο και στη συνέχεια αφαιρέστε τη μαγειρική σόδα με ένα σγουγγάρι.

Λεκέδες από σαπούνι

Το σαπούνι συσσωρεύεται στους πόρους του μαρμάρου λεκιάζοντας γρήγορα τις επιφάνειες. Επομένως, τοίχοι ντους, δάπεδα μπάνιου και νιπτήρες και άλλα μαρμάρινα κομμάτια που έρχονται σε επαφή με σαπουνόνερο, χρειάζονται συχνό καθαρισμό. Ευτυχώς, είναι αρκετά εύκολο να αφαιρέσετε τους λεκέδες σαπουνιού από μάρμαρο - απλώς προσθέστε μισό φλιτζάνι αμμωνία σε λίγο νερό και σκουπίστε τις επιφάνειες. Προσέξτε, ωστόσο, να μη χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα αμμωνίας καθώς μπορεί να επηρεάσει τη μαρμάρινη επιφάνεια.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε κι άλλους τρόπους για το πώς να καθαρίσετε τις μαρμάρινες επιφάνειες:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved