Ο σωστός τρόπος για να ωριμάσετε μία μπανάνα μέσα σε 24 ώρες

Δύο κόλπα για να ωριμάσουν γρήγορα οι μπανάνες!

Ο σωστός τρόπος για να ωριμάσετε μία μπανάνα μέσα σε 24 ώρες

Οι ώριμες μπανάνες είναι ο καλύτερος φίλων όλων εκείνων που ασχολούνται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ενώ δεν αντέχουν καθόλου τις πράσινες άγουρες μπανάνες.

Πώς όμως θα ωριμάσετε τις μπανάνες που μόλις αγοράσατε και που είναι άγουρες;

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί και γρήγοροι τρόποι.

1. Χρησιμοποιήστε μια χάρτινη καφέ σακούλα για 24 ώρες

Βάλτε μέσα στην χάρτινη σακούλα ένα μήλο και κλείστε τη καλά. Με αυτόν τον τρόπο θα επιταχύνετε την ωρίμανσή τους. Έτσι θα είναι γρήγορα έτοιμες για να φτιάξετε εκείνο το ψωμί μπανάνας ή τα pancakes που τόσο λαχταράτε.

2. Βάλτε τες στον φούρνο για 20 λεπτά

Βάλτε τις μπανάνες για περίπου 20 λεπτά στον φούρνο στους 120 βαθμούς ώστε να μαλακώσουν. Μπορεί να μην ωριμάσει όπως θα ωρίμαζε φυσικά, αλλά σίγουρα θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στα γλυκά και τα φαγητά που ζητούν ώριμες μπανάνες.

Παρά την υψηλή διατροφική αξία της και τη νοστιμιά της, πολλοί αποφεύγουν να τρώνε μπανάνες, καθώς πιστεύουν ότι παρέχουν πολλές επιπλέον θερμίδες σε σχέση με άλλα φρούτα.

Μια μέτρια μπανάνα δίνει περίπου 100 θερμίδες (μέχρι 160 αν είναι μεγάλη). Η διαφορά με τα άλλα φρούτα έγκειται στο ότι η μπανάνα αποτελείται από 75% νερό σε σχέση με ένα μήλο που αποτελείται από σχεδόν 85% νερό. Η μπανάνα περιέχει 26 γρ, υδατάνθρακες ενώ το μήλο σε ίδια ποσότητα περιέχει 16 γρ. υδατάνθρακες.

Μία μπανάνα περιέχει επίσης:

  • Πρωτεΐνες: 1,4 γραμμάρια
  • Λίπος: 0,4 γραμμάρια
  • Φυτικές ίνες: 3,2 γραμμάρια. Θεωρείται ένα από τα πιο πλούσια σε φυτικές ίνες φρούτα. Οι φυτικές ίνες μας χορταίνουν, συνεπώς η μπανάνα αποτελεί ιδανική επιλογή για σνακ, καθώς δημιουργεί αίσθηση κορεσμού.
  • Σάκχαρα: 14,4 γραμμάρια. Η μπανάνα περιέχει σχεδόν την ίδια ποσότητα φυσικών σακχάρων με ένα μήλο, δεν έχει δηλαδή περισσότερη "ζάχαρη" από τα υπόλοιπα φρούτα.

Δείτε παρακάτω 4 εύκολες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με ώριμες μπανάνες:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved