Δείτε τι έφτιαξε η Βίκυ Βολιώτη κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Μια υπέροχη φωτογραφία που ζηλέψαμε πολύ, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Βίκυ Βολιώτη.

Δείτε τι έφτιαξε η Βίκυ Βολιώτη κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Κάποιοι μέσα στην καραντίνα μαγείρεψαν αρκετά, κάποιοι έκαναν δίαιτα, κάποιοι πάχυναν, κάποιοι έκαναν γυμναστική, κάποιοι ξεκουράστηκαν, κάποιοι κουράστηκαν περισσότερο με την τηλεργασία και τη φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού και κάποιοι σαν την Βίκυ Βολιώτη, βρήκαν την ευκαιρία και έφτιαξαν το δικό τους μποστάνι στο μπαλκόνι ή την ταράτσα του σπιτιού τους.

Η καραντίνα ήταν μια καλή ευκαιρία να ασχοληθούμε (όσοι είχαμε χρόνο) με πράγματα που δεν έχουμε τον χρόνο να κάνουμε υπό άλλες συνθήκες και η αγαπημένη μας ηθοποιός μας το έδειξε στην πράξη.

Περίπου 4 μήνες μετά την καραντίνα πήρε στα χέρια της τα πρώτα δικά της κηπευτικά.


https://www.instagram.com/p/CBKzWKQFncv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Στη διάρκεια της καραντίνας έφτιαξα ένα μποστανάκι στην ταράτσα. Σήμερα έκοψα τα πρώτα ζαρζαβατικά! Κολοκυθάκια! Μεγάλη περηφάνια! Καλή μας όρεξη #vegan #vegetables #myownvegetablegarden #ichekaitakalatisikarantina», σχολίασε κάτω από τη φωτογραφία της όλο περηφάνια και εμείς απλά την χειροκροτούμε.

Κάντο όπως η Βίκυ Βολιώτη

Αν ζηλέψατε και θέλετε κι εσείς να φτιάξετε το δικό σας μποστανάκι στο μπαλκόνι του σπιτιού ή την ταράτσα σας, έχετε τον χρόνο να το κάνετε. Το καλοκαίρι μόλις μπήκε και έχετε μπροστά σας περίπου 3 μήνες για να φάτε ντοματίνια, αγγουράκια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πιπεριές.

Τι χρειάζεστε:

Προμηθευτείτε γλάστρες διαφόρων μεγεθών. Πλαστικές, πήλινες ακόμη και τενεκέδες, είναι μια χαρά. Κάντε τρύπες σε περίπτωση που δεν έχουν ώστε να γίνεται καλή αποστράγγιση του νερού.

Το χώμα που θα αγοράσετε ζητήστε να είναι ειδικό φυτόχωμα για λαχανικά, εμπλουτισμένο σε θρεπτικά συστατικά.

Αγοράστε σπόρους λαχανικών για φύτεμα και μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, τοποθετήστε τις γλάστρες σας σε σημείο που θα τις βλέπει ο ήλιος για τουλάχιστον 6-7 ώρες. Αν ωστόσο το καλοκαίρι έχει έντονη ηλιοφάνεια καλό θα είναι να μεταφέρετε τις γλάστρες σας σε ημισκιερή θέση.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πότισμα; Φροντίστε να ποτίζετε τα λαχανικά σας κάθε δύο μέρες και προσοχή! Μην ποτίζετε υπερβολικά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved