Αυτές οι καταπληκτικές φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου (pics)

Blackout Tuesday: «Η αγάπη είναι η μόνη δύναμη ικανή να μετατρέψει έναν εχθρό σε έναν φίλο!». Martin Luther King Jr.

Αυτές οι καταπληκτικές φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου (pics)

Τα παιδιά είναι παιδιά. Το ένα στα μάτια του άλλου, δεν βλέπει την εθνικότητα ή το χρώμα. Βλέπει απλά έναν συνομήλικο, έναν φίλο, έναν σύμμαχο στο παιχνίδι και στην σκανδαλιά. Τα παιδιά δεν γεννιούνται ρατσιστές. Δυστυχώς, εμείς είμαστε αυτοί που τα κάνουμε.

O ρατσισμός είναι γέννημα δικό μας, των μεγάλων. Αν ένα παιδί δεν τον μάθει, δεν θα τον νιώσει, δεν θα τον καταλάβει. Δε λένε άλλωστε τυχαία ότι «ρατσιστής δεν γεννιέσαι, γίνεσαι» και είναι αλήθεια.

Τα παιδιά παραδειγματίζονται από τις δικές μας συμπεριφορές, από τις δικές μας πεποιθήσεις και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το τι άνθρωποι θα γίνουν μεγαλώνοντας. Μιλήστε στα παιδιά για τη διαφορετικότητα. Εξηγήστε τους ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι, είμαστε όμως ίσοι και ότι η διαφορετικότητα είναι αυτή που κάνει τον κάθε έναν από εμάς τόσο ξεχωριστό.

Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στις 25 Μαΐου του 2020, τον θάνατο του George Floyd, του 46χρονου Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του καθώς ο αστυνομικός Derek Chauvin δεν σταμάτησε να του πατά τον λαιμό με το γόνατό του για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, η Melissa Jean, φωτογράφος που απαθανατίζει με τον φακό της εγκύους, παιδιά και τοκετούς, δημοσίευσε εκπληκτικές φωτογραφίες ενός Αφροαμερικανού κοριτσιού με δάκρυα στα μάτια.

Τις φωτογραφίες συνόδευσε με μία από τις φράσεις που είχε πει ο Martin Luther King Jr.

«Ένα άτομο δεν έχει αρχίσει να ζει μέχρι να μπορέσει να ξεπεράσει τα στενά όρια των ατομικιστικών ανησυχιών του στις ευρύτερες ανησυχίες ολόκληρης της ανθρωπότητας!».

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες της στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved