Black Lives Matter: Και τα παιδιά διαδηλώνουν ενάντια στο ρατσισμό (pics)

Δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους κρατώντας πλακάτ λένε όχι στο ρατσισμό, ενισχύοντας το κίνημα BlackLivesMatter.

Black Lives Matter: Και τα παιδιά διαδηλώνουν ενάντια στο ρατσισμό (pics)

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού με το hashtag #BlackLivesMatter να κυριαρχεί όχι μόνο στα πλακάτ των διαδηλωτών αλλά και στα social media.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές αλλά και απλός κόσμος, γέμισαν με μαύρες φωτογραφίες το Instagram στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού.

Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι διαμαρτυρίες για την εν ψυχρώ δολοφονία του 46 χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικούς, είναι μαζικές με τη συμμετοχή και πολλών παιδιών.

Μαζί με τους γονείς τους, παιδιά διαφόρων ηλικιών, διαδηλώνουν ειρηνικά για τον ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις και τις ανισότητες μεταξύ των ανθρώπων.

Black Lives Matter: Τι είναι

Το Black Lives Matter ( BLM ) είναι ένα διεθνές ακτιβιστικό κίνημα, που προέρχεται από την αφροαμερικανική κοινότητα, το οποίο εκστρατεύει ενάντια στη βία και τον συστημικό ρατσισμό προς τους μαύρους. Το BLM διεξάγει τακτικά διαμαρτυρίες ενάντια στις δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς και ευρύτερα ζητήματα όπως η διαμόρφωση εικόνας με βάση τα φυλετικά χαρακτηριστικά, η αστυνομική βαρβαρότητα και η φυλετική ανισότητα στο αμερικανικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης .

Όπως αναφέρει το el.wikipedia.org, το 2013, το κίνημα ξεκίνησε με τη χρήση του hashtag #BlackLivesMatter στα κοινωνικά μέσα μετά την αθώωση του Τζορτζ Ζίμερμαν για τη δολοφονία με πυροβολισμό του Αφροαμερικανού εφήβου Tρέιβον Μάρτιν τον Φεβρουάριο του 2012. Το κίνημα αναγνωρίστηκε σε εθνικό επίπεδο για τις διαδηλώσεις του στους δρόμους μετά τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών το 2014: Μάικλ Μπράουν - που είχε ως αποτέλεσμα διαδηλώσεις και αναταραχές στο Φέργκιουσον, μια πόλη κοντά στο Σαιντ Λούις - και Έρικ Γκάρνερ στη Νέα Υόρκη.

Μετά τη διαμαρτυρία στο Φέργκιουσον, οι συμμετέχοντες στο κίνημα διαδήλωσαν ενάντια στον θάνατο πολλών άλλων Αφροαμερικανών από ενέργειες της αστυνομίας ή ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση. Το καλοκαίρι του 2015, οι ακτιβιστές του Black Lives Matter συμμετείχαν στις προεδρικές εκλογές 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δημιουργοί του hashtag και της παρότρυνσης για δράση, η Alicia Garza, η Patrisse Cullors και η Opal Tometi, επέκτειναν το έργο τους σε ένα εθνικό δίκτυο με περισσότερα από 30 τοπικά τμήματα μεταξύ του 2014 και του 2016.

Αξίζει να δείτε στην gallery που ακολουθεί μερικές πολύ δυνατές φωτογραφίες παιδιών που λένε όχι στο ρατσισμό και κατέκλυσαν τα social media.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved