Η Κατερίνα Κουκουράκη ετοιμάζει κάτι νέο που αφορά τα παιδιά και σας το αποκαλύπτουμε

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει στο Mothersblog.gr για το νέο της εγχείρημα, το KooKookids, τα τραγούδια με τους φανταστικούς ήρωες και τα μοναδικά παραμύθια.

Η Κατερίνα Κουκουράκη ετοιμάζει κάτι νέο που αφορά τα παιδιά και σας το αποκαλύπτουμε

Η Κατερίνα Κουκουράκη είναι ανήσυχο πνεύμα και πολυπράγμων. Της αρέσει να καταπιάνεται με πολλά και διαφορετικά πράγματα που τη βοηθούν να διευρύνει τους ορίζοντές της.

Ωστόσο, η μουσική ήταν και παραμένει η μεγάλη της αγάπη αφού όπως λέει: «το τραγούδι γεμίζει πεταλούδες όλο το σώμα μου».

Αφορμή γι΄αυτή τη συνέντευξη δεν ήταν η επιτυχημένη συμμετοχή της στο YFSF ή στους Vegas αλλά ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε για την γιορτή της Μητέρας. Και έτσι μάθαμε τι νέο και διαφορετικό ετοιμάζει η ταλαντούχα ερμηνεύτρια για τα παιδιά σε συνεργασία με την αδελφή της Κωνσταντίνα Κουκουράκη.

Tα τελευταία χρόνια είστε η νέα front woman του συγκροτήματος Vegas ενώ γίνατε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη συμμετοχή σας στο YFSF. Από μικρή θέλατε να ασχοληθείτε με τη μουσική;

Ήταν μεγάλο όνειρο και ανάγκη μου από μικρή γιατί ένιωθα μεγάλη ελευθερία και χαρά τραγουδώντας. Καθώς μεγάλωνα , μεγάλωνε και η αγάπη μου για το τραγούδι.Μεγαλώσαμε παρέα και έγινε ο αγαπημένος μου φίλος.Στη πορεία, ήταν ξεκάθαρο πλέον πως ήταν ένας τρόπος να εσωτερικεύσω τα συναισθήματα μου και να χαμογελάω. Και τι καλύτερο από αυτό;;;

Από τη μέχρι τώρα πορεία σας, ποιους θεωρείτε καθοριστικούς σταθμούς στην καριέρα σας;

Όλα όσα βίωσα ήταν μεγάλα και καθοριστικά για εμένα. Δεν έχω να ξεχωρίσω κάτι συγκεκριμένο γιατί όλα μου έμαθαν πράγματα, γέννησαν ιδέες και ακόμα με μαθαίνουν .Θεωρώ πως η κάθε μέρα από μόνη της είναι σημαντική και πολύτιμη. Φτάνοντας στο σήμερα, το αγκαλιάζω και προχωράω γεμάτη χαρά και ευγνωμοσύνη.

koukouraki 2

Ωστόσο, η μουσική δεν είναι το μόνο πράγμα με το οποίο ασχολείστε. Σπουδάσετε εφαρμογές multimedia καθώς και παρασκευή φαρμάκων και καλλυντικών, δύο εντελώς διαφορετικοί κλάδοι. Σας αρέσει να καταπιάνεστε με ετερόκλητα πράγματα ή νιώσατε την ανάγκη να έχετε μια εναλλακτική στη ζωή σας;

Ήξερα πάντα πως το τραγούδι είναι κάτι αναντικατάστατο μέσα μου όμως ήξερα επίσης πως χρειάζομαι extra ερεθίσματα και γνώσεις.

Ήταν ανάγκη μου να μάθω και να ανακαλύψω κάτι εντελώς διαφορετικό γιατί θα με ολοκλήρωνε σε ένα βαθμό. Μετά το σχολείο ξεκίνησα παράλληλες σπουδές multimedia και μουσική. Πήρα υποτροφία και συνέχισα μονάχα το τραγούδι. Μετά από 2 χρόνια ένιωθα κάτι να μου λείπει και ήθελα να σπουδάσω και κάτι ακόμη.

Ξεκίνησα την παρασκευή φαρμάκων και καλλυντικών και ένιωσα σα να ξαναγεννήθηκα. Ανοίχτηκε ένας φανταστικός κόσμος για εμένα! Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και τότε ήρθε η ώρα να αποφασίσω αν θα ξεκινούσα το ταξίδι μου ως frontwoman στους Vegas ή σαν φαρμακοποιός. Ε,, και καταλαβαίνετε...( γέλια) .Το τραγούδι γεμίζει πεταλούδες όλο το σώμα μου και νίκησε με διαφορά!!

Μιλήστε μας για το νέο σας εγχείρημα KooKookids. Πώς προέκυψε η ιδέα και τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε πέρα από τραγούδι «Σ΄αγαπώ μαμά » ;

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια πολυτέκνων, έχω άλλα 3 αδέρφια και η παιδική μας ηλικία ήταν φανταστική! Αυτό το λησμονώ πάρα πολλές φορές και γυρνάω σε πολλές στιγμές μας γιατί μέσα μου λειτουργεί σαν "καταφύγιο". Ακόμη, στην πορεία μου με τους Vegas κατάλαβα πως απολάμβανα τις συναυλίες με τα παιδιά περισσότερο από τις βραδινές εμφανίσεις.

Άρχισα να το συζητάω με την αδερφή μου σαν κάτι παράλληλο και εκείνη είχε ήδη γράψει και σχεδιάσει παιδικό περιεχόμενο για παιδιά οπότε σε μια στιγμή με μια συζήτηση γεννήθηκαν τόσες ιδέες και ήρθε το KOOKOOKIDS όπου ενώσαμε τις δυνάμεις μας. Η αδερφή μου σχεδιάζει μοναδικά και κάθε μέρα έχει και μια νέα ιδέα , εγώ γράφω την μουσική και σιγά σιγά όλο αυτό αποκτά έννοια και υπόσταση.



Σκοπός μας είναι κάθε παιδί να χαμογελάει, να αισθάνεται και να διασκεδάζει μέσα από το περιεχόμενό μας.

Έχουμε ετοιμάσει πολλά τραγούδια με φανταστικούς ήρωες αλλά και μοναδικά παραμύθια. Σε λίγο καιρό θα είναι ολοκληρωμένο και το site μας όπου κάθε παιδί θα μπορεί να περιηγηθεί σε ασφαλές περιβάλλον γεμάτο παιχνίδια και τραγούδια.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη;

Ερευνητή, ανήσυχο και πολύπλευρο. Δεν θα μπορούσα να επικοινωνήσω κάτι συμβατικό και αναμενόμενο.

koukouraki 3

Πείτε μας πέντε πράγματα που δεν ξέρουμε για εσάς..

Κοντεύω τα 30.
Ακόμα νιώθω παιδί.
Ακόμα παίρνω τηλέφωνο τη μαμά μου για όλα.
Λατρεύω τα παγωτά.
Αγαπάω το θεό.

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια από τώρα;

Χμμ.... Με κάθε ειλικρίνεια δεν έχω ιδέα!! Ονειρεύομαι σίγουρα να δημιουργήσω οικογένεια, να τραγουδάω ασταμάτητα και η ζωή μου να είναι γεμάτη αγάπη και χαρά!

Ποια είναι η Κατερίνα Κουκουράκη

H Κατερίνα Κουκουράκη – Koukie γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Το όνειρό της από μικρή ήταν να γίνει τραγουδίστρια. Σε ηλικία 10 ετών, οι γονείς της την έγραψαν στο Ωδείο, όπου και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου. Με τα χρόνια, το πάθος της για τη μουσική μεγάλωνε και έτσι, όταν τελείωσε το σχολείο, μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει εφαρμογές multimedia και, παράλληλα, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής στο Fame Studio.

Λίγα χρόνια μετά, αποφάσισε να σπουδάσει παρασκευή φαρμάκων και καλλυντικών όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία. Στο μεσοδιάστημα έκανε αρκετές μουσικές συνεργασίες σε studios ηχογραφήσεων, αλλά και μουσικά lives με την μπάντα της.

Το 2016, η "Kookie" έγινε η νέα frontwoman του συγκροτήματος Vegas, ύστερα από μια επιτυχημένη audition. Μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό της αρκετά singles σε Ελλάδα και εξωτερικό, πάνω από 100 live συναυλίες, συμμετοχές σε fashion show, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved