Δεκαπέντε καθαριστικά για το σπίτι που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας (vid)

Καθαριστικά που θα κάνουν το σπίτι να αστράφτει από καθαριότητα.

Δεκαπέντε καθαριστικά για το σπίτι που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας (vid)

Η πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής όπως το σωστό πλύσιμο των χεριών είναι από τα βασικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Κι αν μέχρι πριν την εξάπλωση της πανδημίας δεν τηρούσαμε με ευλάβεια αυτούς τους κανόνες τώρα πλέον μαθαίνουμε να ζούμε με αυτούς.

Παράλληλα όμως προσέχουμε περισσότερο και μέσα στο σπίτι, φροντίζοντας επιφάνειες και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά να είναι καθαρές και να τις απολυμαίνουμε συστηματικά.

Εκτός από τη χλωρίνη που θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην απολύμανση και την εξουδετέρωση των μικροβίων, μπορείτε για τον γενικότερο καθαρισμό του σπιτιού να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας.

Για παράδειγμα το λεμόνι κάνει θαύματα αν τα άλατα δεν φεύγουν με τίποτα. Δοκιμάστε να τα περάσετε με μια λεμονόκουπα και θα δείτε άμεσα αποτέλεσμα. Επίσης, το λεμόνι, όπως, και το ξύδι, είναι ιδανικό για να αφαιρέσετε τα λίπη από τα ταπεράκια ενώ ο χυμός λεμονιού με λίγο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το πλύσιμο των φρούτων. Απομακρύνει μικρόβια και ίχνη φυτοφαρμάκων.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε DIY προϊόντα καθαρισμού για τα παράθυρα, την τουαλέτα, για το πάτωμα, αλλά και λευκαντικό χωρίς χλώριο, σαπούνι χεριών και πολλά πολλά άλλα.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved