Δασκάλα σκέφτηκε ένα έξυπνο κόλπο για να πλένουν συχνά τα χέρια οι μαθητές της και έγινε viral

Η ιδέα της είχε αποτέλεσμα.

Δασκάλα σκέφτηκε ένα έξυπνο κόλπο για να πλένουν συχνά τα χέρια οι μαθητές της και έγινε viral

Μπορεί τα σχολεία να έκλεισαν και τα παιδιά να είναι στο σπίτι, όμως η τήρηση των κανόνων υγιεινής και το σωστό πλύσιμο των χεριών είναι από τα βασικά μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό.

Συχνά όμως τα παιδιά ξεχνούν να πλύνουν χέρια τους αν δεν τους το υπενθυμίζουμε συνεχώς και όταν το κάνουν, δεν τα σαπουνίζουν σωστά.

Μια δασκάλα στο Μισούρι των ΗΠΑ, η Shauma Woods που διδάσκει στο Hallsville School είχε μια πολύ απλή όμως πολύ αποτελεσματική ιδέα για να μην ξεχνούν οι μαθητές της να πλένουν τα χέρια τους.

Όπως είπε, παρόλο που οι μαθητές είχαν μαζί τους απολυμαντικά μαντηλάκια, ήθελε να τους πείσει ότι το πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό για την υγεία όλων τους.

Ετσι, αποφάσισε να αξιοποιήσει την σφραγίδα με το όνομά της!

idea daskalas 2

Εκανε μια στάμπα στα χέρια των μαθητών με την σφραγίδα που έγραφε « Mrs Woods» και τους είπε ότι όταν θα έφευγε από το χέρι τελείως η σφραγίδα λόγω πλυσίματος, θα έπαιρναν ένα βραβείο.

idea daskalas 1

Η ιδέα της είχε αποτέλεσμα καθώς οι μαθητές έχοντας ένα κίνητρο, έπλεναν τα χέρια τους τακτικά και για τους περισσότερους είχε γίνει συνήθεια.

daskala


Μια πολύ καλή ιδέα που μπορείτε να εφαρμόσετε κι εσείς ακόμα και στο σπίτι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved