Η συμβίωση ενός ζευγαριού με διαφορετικούς χαρακτήρες μέσα από τρυφερά σκίτσα (pics)

Πώς είναι η καθημερινότητα ενός ζευγαριού με διαφορετικούς χαρακτήρες; 

 

Η συμβίωση ενός ζευγαριού με διαφορετικούς χαρακτήρες μέσα από τρυφερά σκίτσα (pics)

Όλα τα ζευγάρια έχουν διαφωνίες και δύσκολες στιγμές. Παλεύουν όμως για τη σχέση τους αν πραγματικά πιστεύουν ότι αξίζει να είναι μαζί.

Άλλωστε το δύσκολο είναι να καταφέρουν να γεφυρώσουν τις διαφορές και να εστιάσουν στα κοινά που έχουν.

Όπως επισημαίνει η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα, «ο καθένας έχει διαφορετική οπτική γωνία που βλέπει και αντιμετωπίζει τα πράγματα.

Το ζευγάρι μπαίνει λοιπόν σε μία συγκρουσιακή σχέση, ο καθένας αναζητά το …δίκιο του, όπου τελικά το χάνει, μη έχοντας αποδοτικό τρόπο διεκδίκησης! Ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Απλά, να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε! Ναι, έχουμε το δικαίωμα να διαφωνήσουμε χωρίς αυτό να συνδέεται με το ποιος έχει δίκιο ή όχι, με το ποιος είναι ο σωστός και ποιος ο λάθος!

Αντίθετα, δείχνουμε πόσο σεβόμαστε τη διαφορετικότητά μας, την αποδεχόμαστε και έτσι μπορούμε να κάνουμε βήματα για να έρθουμε πιο κοντά, να μικρύνουμε την απόσταση που μας χωρίζει. «Δεν σου επιβάλλω τις σκέψεις μου, δεν θα δεις τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια, μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε πως ο καθένας μας έχει διαφορετική ματιά!»

Σκεφτείτε πόσο ανακουφιστική είναι η αποδοχή αυτή, πόσο πιο ελεύθεροι είμαστε όταν δεν σπαταλάμε ενέργεια να πείσει ο ένας τον άλλον για το ποιος είναι… καλύτερος!».

Αυτό πιστεύει και ο δημιουργός του Love Handle Comics, ο οποίος στα σκίτσα του, αποτυπώνει την σχέση του με τη σύζυγό του που αν και διαφορετικοί ως χαρακτήρες μεταξύ τους, παραμένουν ερωτευμένοι και αγαπημένοι.

Πάρτε μια γεύση από τα σκίτσα αυτά στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved