Επιτάλιο - Σύλλογοι και πολίτες ενώθηκαν και δημιούργησαν την ομορφότερη παιδική χαρά (pics)

Το ήθελαν, το ονειρεύτηκαν, το ζήτησαν και το όνειρό τους πραγματοποιήθηκε.

Επιτάλιο - Σύλλογοι και πολίτες ενώθηκαν και δημιούργησαν την ομορφότερη παιδική χαρά (pics)

Παιδικές φωνούλες έχει γεμίσει η παιδική χαρά στο Επιτάλιο Ηλείας και αυτό γιατί ολοκληρώθηκε η παιδική χαρά. Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Επιταλίου και στηρίχθηκε από ακόμη δύο συλλόγους του χωριού, τον «Αλφειό» Επιταλίου και τον Σύλλογο Γυναικών Βώλακος.

Με σύνθημα ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ στις 03/05/2019 ξεκίνησε η υλοποίηση μιας βασικής υποδομής, που απουσίαζε από το Επιτάλιο, μιας παιδικής χαράς.

paidiki chara epitalio hleias 3

Και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα κατάφεραν. Θέλοντας να προσφέρουν στα παιδιά έναν ασφαλές χώρο παιχνιδιού, αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης, έβαλαν τα δυνατά τους και έφτιαξαν τον «Παιδόκοσμο Επιταλίου».

paidiki chara epitalio hleias 9

Όπως βλέπετε όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να το θέλει κανείς. Αν και ο στόχος των συλλόγων φαινόταν άπιαστο όνειρο, η παιδική χαρά που έχει στηθεί στον χώρο του παλιού Σταθμου του ΟΣΕ, είναι η απάντηση πως όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος.

Μακάρι αυτό το παράδειγμα να το ακολουθούσαν και άλλοι σύλλογοι σε δήμους και χωριά της χώρας μας. Έτσι όλα τα παιδιά θα είχαν πρόσβαση σε κάτι που θεωρείται δεδομένο για την ηλικία τους. Το παιχνίδι!

Όπως έχει αναφέρει σε άρθρο του και ο Αναπτυξιακός εργοθεραπευτής, Στέλιος Μαντούδης, Το παιδί μέσα από το παιχνίδι στην παιδική χαρά αποκομίζει πολλαπλά οφέλη. Εξελίσσει τις κινητικές του δεξιότητες. Μαθαίνει να αντιλαμβάνεται καλύτερα τη θέση του στο χώρο, να έχει καλύτερη αίσθηση του σώματός του και να το συντονίζει σε σχέση με τις κινήσεις των άλλων παιδιών γύρω του.

Το παιχνίδι στην παιδική χαρά αναπτύσσει και ενισχύει την αυτοπεποίθηση του παιδιού. Καθώς δοκιμάζει τις ικανότητές του (π.χ. να κατέβει μόνο του από την ψηλή τσουλήθρα ή να σκαρφαλώσει σε μια μεγάλη κατασκευή), αισθάνεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του.

Στην παιδική χαρά το παιδί λαμβάνει πλήθος ερεθισμάτων που αφορούν τις αισθήσεις (π.χ. οπτικά, ακουστικά).

Δείτε τις φωτογραφίες της υπέροχης παιδικής χαράς στη gallery που ακολουθεί, έτσι όπως τις δημοσίευσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Επιταλίου στη σελίδα τους στο Facebook

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved