Πέντε tips καθαριότητας που πρέπει άμεσα να αρχίσετε να εφαρμόζετε

H καθαριότητα του σπιτιού ανήκει στην καθημερινή μας ρουτίνα.

Πέντε tips καθαριότητας που πρέπει άμεσα να αρχίσετε να εφαρμόζετε

Πόσο σίγουρες είμαστε όμως ότι καθαρίζουμε με τον σωστό τρόπο; Η Melissa Maker είναι μία από τις πιο διάσημες cleaning experts στο εξωτερικό και εκμυστηρεύτηκε στο cleanmyspace.com πέντε tips που μπορούν να μας γλιτώσουν χρόνο, κόπο και επιπλέον να κάνουν το καθάρισμα του σπιτιού μας ακόμη πιο αποτελεσματικό. Ποια είναι αυτά;

Εφαρμόστε μέθοδο

Οποιαδήποτε επιφάνεια και αν καθαρίζουμε, πρέπει να έχουμε σωστή μεθοδολογία. Ξεκινάμε πάντα από τη πάνω πλευρά και έπειτα προχωράμε προς τα κάτω. Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να το κάνουμε αυτό είναι γιατί όταν καθαρίζουμε τις επιφάνειες που βρίσκονται πιο ψηλά σε σχέση με το έδαφος, οι βρωμιές και οι σκόνες μεταφέρονται πιο κάτω. Επίσης, φροντίστε να καθαρίζετε τις διάφορες επιφάνειες από αριστερά προς τα δεξιά. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, αλλά η εάν εφαρμόσετε έναν συγκεκριμένο τρόπο καθ'όλη τη διάρκεια που καθαρίζετε, εξασφαλίζετε ότι δεν θα αφήσετε σημεία που δεν θα καθαρίσετε καθόλου.

Αφήστε το σπρέι να δράσει

Οι περισσότεροι, όταν χρησιμοποιούμε κάποιο σπρέι στο καθάρισμα του σπιτιού, ψεκάζουμε και σκουπίζουμε επιτόπου. Αυτή η τεχνική ωστόσο, δεν είναι αποτελεσματική. Ψεκάστε στις επιφάνειες που θέλετε και αφήστε το σπρέι που χρησιμοποιήσατε να δράσει για μερικά δευτερόλεπτα

Χρησιμοποιήστε τα λιγότερο ισχυρά καθαριστικά

Νομίζουμε ότι όσο πιο ισχυρό είναι ένα καθαριστικό, τόσο καλύτερη δουλειά θα κάνει. Είναι όμως έτσι; Σύμφωνα με την Melissa Keller, όχι. Για το καθάρισμα ρουτίνας, προτιμήστε τα λιγότερο ισχυρά καθαριστικά. Αφενός είναι καλύτερα για την υγεία όλης της οικογένειας, αφετέρου η δράση τους είναι επαρκής για το καθάρισμα ρουτίνας.

Κάντε το τεστ για να δείτε αν καθαρίσατε επαρκώς

Είναι το λεγόμενο «level eye» τεστ. Όταν καθαρίσετε μία επιφάνεια σκύψτε τόσο ώστε να έρθει η επιφάνεια στο επίπεδο του ματιού. Τότε θα μπορέσετε να δείτε εάν έχετε καθαρίσει σωστά το κάθε σημείο της επιφάνειας ή εάν σας έχει ξεφύγει κάτι.

Έχετε ό,τι χρειάζεστε μαζί σας

Μπορεί να το κάνουμε ασυναίσθητα, αλλά τις περισσότερες φορές όταν καθαρίζουμε αφήνουμε τα καθαριστικά σε ένα σημείο και κάθε φορά που θέλουμε κάποιο, πηγαινοερχόμαστε. Όταν καθαρίζετε ένα δωμάτιο φροντίστε να έχετε τα καθαριστικό που χρειάζεστε μαζί σας. Θα γλιτώσετε κόπο και χρόνο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved