Τριάντα τέσσερις τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε τις πλαστικές συσκευασίες (vid)

Το πλαστικό είναι η εύκολη και βολική λύση.

Τριάντα τέσσερις τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε τις πλαστικές συσκευασίες (vid)

Στην πραγματικότητα όμως, η εξάρτηση που έχουμε αναπτύξει με το πλαστικό μίας χρήσης έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να ανακυκλώνουμε τις πλαστικές συσκευασίες και όπου είναι εφικτό να τις επαναχρησιμοποιούμε.

Εξαιτίας του αργού ρυθμού αποσύνθεσης, το πλαστικό συσσωρεύεται σε θάλασσες, ωκεανούς και παραλίες.

Τα πλαστικά υπολείμματα εντοπίζονται σε είδη, όπως οι θαλάσσιες χελώνες, οι φώκιες, οι φάλαινες, αλλά και στα πουλιά, αλλά επίσης σε ψάρια και οστρακοειδή και ως εκ τούτου στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα. Λαμβάνοντας υπόψη του αυτά τα στοιχεία, το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε ένα νόμο σχετικά με την οριστική απαγόρευση των πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης, όπως πιάτα, μαχαιροπίρουνα, καλαμάκια, μπατονέτες.

Η απαγόρευση για τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης, τις μπατονέτες, τα καλαμάκια και τους αναδευτήρες ποτών από πλαστικό θα τεθεί σε ισχύ από το 2021.

Όπως αναφέρει η greenpeace ,περίπου 4,8 - 12,7 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς. Στη Μεσόγειο συγκεκριμένα, πλαστικά υπολείμματα έχουν βρεθεί στο στομάχι ψαριών, πουλιών, χελωνών και φαλαινών.

Χρησιμοποιούμε πολύ περισσότερο πλαστικό απ' ότι χρειαζόμαστε. Καθημερινά στη χώρα μας σερβίρονται κατά μέσο όρο 1.000.000 πλαστικά ποτήρια μόνο για καφέ.

Ένα σημαντικό να αλλάξουμε κάποιες από τις καθημερινές συνήθειές μας και να μειώσουμε τη χρήση πλαστικού μίας χρήσης.
Μπορούμε να μειώσουμε τη χρήση των πλαστικών και παράλληλα να ανακυκλώσουμε τις πλαστικές συσκευασίες με όποιο τρόπο μπορούμε.

Αρκετές ιδέες θα βρείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved