Σχολείο στη Νιγηρία δέχεται άδεια πλαστικά μπουκάλια ως πληρωμή για τα σχολικά δίδακτρα (vid)

Δες πώς λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα...

Σχολείο στη Νιγηρία δέχεται άδεια πλαστικά μπουκάλια ως πληρωμή για τα σχολικά δίδακτρα (vid)

Με 3.000.000 κατοίκους, η περιφέρεια Ajegunle στο Λάγος, της Νιγηρία είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες φτωχογειτονιές της χώρας. Οι κάτοικοί του αγωνίζονται να αποκτήσουν καθαρό νερό και αποχέτευση, καθώς τα απόβλητα και τα σκουπίδια ξεχειλίζουν στους δρόμους. Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι επίσης ένα μεγάλο ζήτημα για πολλές οικογένειες οι οποίες δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τα δίδακτρα προκειμένου να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Με τη βοήθεια μιας νέας πρωτοβουλίας βιώσιμης ανάπτυξης, αυτά τα προβλήματα αρχίζουν να εξαλείφονται. Στο έργο Recycle Pay, τα πλαστικά απόβλητα λειτουργούν ως νόμισμα, επιτρέποντας έτσι στους γονείς να πληρώνουν ένα μέρος των σχολικών διδάκτρων του παιδιού τους.

Οι οργανώσεις African Clean Up Initiative και WeCyclers δημιούργησαν το έργο Recycle Pay και συνεργάστηκαν με το διεθνές σχολείο Morit στο Ajegunle. Με αυτό το πρόγραμμα έχουν διευκολύνει τους γονείς να επωφεληθούν από αυτή την πρωτοβουλία.

Πρέπει απλώς να φέρουν μια σακούλα πλαστικών απορριμμάτων και να την ζυγίσουν. Το βάρος στη συνέχεια αποκτά χρηματική αξία και αφαιρείται από το κόστος των διδάκτρων.

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή στο βίντεο που ακολουθεί.






© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved