Οικογενειακές αποδράσεις στο Άλσος Νέας Σμύρνης (pics)

Αν δεν το έχετε επισκεφτεί μέχρι σήμερα, προγραμματίστε μια βόλτα το Σαββατοκύριακο.

Οικογενειακές αποδράσεις στο Άλσος Νέας Σμύρνης (pics)

Το Άλσος Νέας Σμύρνης με έκταση 50. 000 τ. μ. αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Αττικής και έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά της Νέας Σμύρνης.

Ο χώρος του Άλσους άρχισε να διαμορφώνεται στα μέσα της δεκαετίας του ’30. Σήμερα, ολόκληρη η έκτασή του καλύπτεται από περίφραξη με σιδηρά κιγκλιδώματα και δύο σιντριβάνια συμπληρώνουν την αρχιτεκτονική του. Το πάρκο διαθέτει δύο εισόδους τροχοφόρων και τρεις εισόδους ΑΜΕΑ. Βρίσκεται υπό την εποπτεία του "Γραφείου Συντήρησης και Ανάπτυξης Δημοτικού Άλσους-Φυτωρίων" που υπάγεται στην "Διεύθυνση Περιβάλλοντος" του Δήμου Ν. Σμύρνης.

Κατά το χρονικό διάστημα 16/03/2006-24/06/2007 πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση ΠΕΠ Αττικής 2000-2006 Φ.Υ. του Δήμου Νέας Σμύρνης η τελευταία ανάπλαση του χώρου. Με την ανάπλαση αυτή το Άλσος μεταμορφώθηκε σε ένα νέο αστικό χώρο πρασίνου, περιπάτου, αναψυχής και πολιτισμού, φιλικό στο περιβάλλον, αφού τα υλικά της ανάπλασης ήταν η πέτρα, το χώμα και το ξύλο.

Χλωρίδα

Πεύκα, μουριές, ακακίες, χαρουπιές, θάμνοι (π.χ καλλιστήμονας, αγγελική, βιβούρνο), κυπαρίσσια, ευκάλιπτοι, φοίνικες, μανώλιες, καλλωπιστική δαμασκηνιά, μελιά, εσπεριδοειδή, βραχυχίτωνες, κουτσουπιές, ελιές, μιμόζα.

Πανίδα

Κότσυφες, δεκαοχτούρες και σπουργίτια.

Δράσεις

Το 1937 αναφέρεται η πρώτη εκδήλωση στο Άλσος τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την ανέγερση του ναού της Αγίας Φωτεινής. Έκτοτε η γιορτή αυτή καθιερώθηκε ως ετήσιος θεσμός. Μεταπολεμικά στο Άλσος διεξήχθησαν πολλές φορές πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου.

Στο χώρο του Άλσους παρουσιάζουν κάθε καλοκαίρι τη δουλειά τους πολιτιστικά τμήματα του Δήμου (θέατρο, χορός, μπαλέτο) ενώ κάθε Σεπτέμβριο πραγματοποιούνται οι «Ιωνικές Γιορτές». Πρόκειται για πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος και περιλαμβάνουν θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις. Επίσης, διοργανώνεται φεστιβάλ καραγκιόζη και κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί εκθέσεις βιβλίου.

Ο χώρος προσφέρει δυνατότητα για τζόκινγκ, υπάρχει παιδική χαρά, αθλοπάρκο το οποίο περιλαμβάνει διάφορα όργανα γυμναστικής διαθέσιμα για τους επισκέπτες, αναψυκτήριο, περιβαλλοντικό περίπτερο, υπαίθριο σκάκι και εκθεσιακοί χώροι.

Πρόσβαση

Ωράριο λειτουργίας του Άλσους είναι 6:00- 21:00 το χειμώνα και 6:00- 23:00 το καλοκαίρι.
Υπάρχουν δύο είσοδοι τροχοφόρων και τρεις είσοδοι ΑΜΕΑ.
Οδός: Εφέσου
Στάση: Άλσος

Πηγή/φωτογραφίες: www.pesydap.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved