«Μα τι μαγειρεύουν αυτά τα παιδιά;»: Η απάντηση στις φωτογραφίες! (pics)

Δεν είναι ποτέ αργά (ή πολύ νωρίς) για να ζητήσετε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν στην κουζίνα.

«Μα τι μαγειρεύουν αυτά τα παιδιά;»: Η απάντηση στις φωτογραφίες! (pics)

Παρόλο που απαιτεί χρόνο, υπομονή και επιπλέον καθαριότητα, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά, τα οφέλη από το μαγείρεμα με τα παιδιά είναι πολλά.

Η εκμάθηση της βασικής δεξιότητας του μαγειρέματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το υπόλοιπο της ζωής του παιδιού. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της μαγειρικής με τα παιδιά είναι ότι μπορεί να τα βοηθήσει να αναπτύξουν μια ποικίλη γευστική παλέτα. Εκείνοι που έχουν εμπλακεί στη διαδικασία μαγειρέματος είναι γενικά πιο πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα, νέες γεύσεις.

Το ανακάτεμα, το μέτρημα κ.ά. δεξιότητες που είναι μέρος των καθηκόντων της κουζίνας συμβάλλουν ώστε τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν τις λεπτές ικανότητες συντονισμού των χεριών και των ματιών τους.

Το μαγείρεμα είναι επίσης βοηθά στην ανάπτυξη των γλωσσικών ικανοτήτων του παιδιού, εξοικειώνονται με τα μαθηματικά, προετοιμάζονται για τη… Χημεία καθώς τα υλικά αλλάζουν χρώμα, υφή και μορφή.

Τέλος τα παιδιά μέσα από το μαγείρεμα μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους ενώ ο κοινός χρόνος στην κουζίνα βοηθά στην ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Η Olle, επαγγελματίας φωτογράφος, φωτογράφισε παιδιά στην κουζίνα να μαγειρεύουν μόνα τους ή με τη βοήθεια της μαμάς.

Δείτε τα γευστικά τους πιάτα στις φωτογραφίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved