Οι άγνωστες χρήσεις της μαγειρικής σόδας

Η πιο διαδεδομένη χρήση της μαγειρικής σόδας, εκτός των γλυκών, είναι για τον καθαρισμό των δοντιών και την ανακούφιση των στομαχικών διαταραχών.

Οι άγνωστες χρήσεις της μαγειρικής σόδας

Όμως η σόδα σε σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ως καλλυντικό ή ακόμα και ως καθαριστικό.

Η μαγειρική σόδα λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

-Τον καθαρισμό της βούρτσας μαλλιών. Τα μικρόβια που συγκεντρώνονται από την καθημερινή χρήση είναι πολλά και ένας υγιεινός τρόπος καθαρισμού είναι η μαγειρική σόδα. Μέσα σε ζεστό νερό και 4-5 κουταλιές της σούπας σόδα οι βούρτσες σας θα γίνουν πεντακάθαρες.
-Την αντιμετώπιση της λιπαρότητας των μαλλιών. Βάλτε μία μικρή ποσότητα μαγειρικής σκόνης στα μαλλιά σας, χτενίστε τα, και στη συνέχεια απομακρύνετε τη σόδα με το πιστολάκι.
-Την απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών από τα χέρια.Μαζί με το κρεμοσάπουνο ή το απορρυπαντικό πιάτων, προσθέστε μαγειρική σόδα, τρίψτε τα χέρια σας και ξεπλύνετε.
-Για φυσική απολέπιση ποδιών και αγκώνων.Τρίψτε το σκληρό δέρμα με μαγειρική σόδα και ζεστό νερό. Ξεπλένετε και στη συνέχεια ενυδατώνετε την επιδερμίδα με μία κρέμα.
-Τη φροντίδα των νυχιών.Τρίψτε τη λίμα που χρησιμοποιείτε για τα νύχια σας πρώτα με μαγειρική σόδα και θα δείτε μεγάλη διαφορά.
-Για στοματικό διάλυμα. Εκτός από φυσική πάστα δοντιών, η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως στοματικό διάλυμα. Χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε μισό ποτήρι νερό.
-Για φυσικό scrub. Αν έχετε ξεμείνει από κρέμα απολέπισης, βάλτε σε ένα μπολάκι 3 κ.σ σόδα και λίγο νερό και στη συνέχεια απλώστε την πάστα στο πρόσωπό σας. Τρίψτε την απαλά και ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με νερό και σαπούνι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved