Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες από μουστάρδα

Η μουστάρδα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καρυκεύματα μας.

Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες από μουστάρδα

Η μουστάρδα, που συνοδεύει ιδανικά τα κρέατα, δημιουργεί έναν από τους πιο ενοχλητικούς λεκέδες εξ αιτίας της χρωστικής της ουσίας. Για αυτό το λόγο ο λεκές θα πρέπει να καθαριστεί όσο το δυνατόν συντομότερα από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί.

Πώς θα καθαρίσετε έναν λεκέ από μουστάρδα

1ος τρόπος - Αναμίξτε ένα διάλυμα τριών μερών υγρού σαπουνιού και ένα μέρος οινοπνεύματος. Ψεκάστε με το μίγμα τον λεκέ και αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Το οινόπνευμα μπορεί να κάνει τον λεκέ να φαίνεται πιο σκούρος προσωρινά, αλλά μην ανησυχείτε! Ξεπλύνετε προσεκτικά την περιοχή με ζεστό νερό και στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο κανονικά.

2ος τρόπος - Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του σαπούνι σε ένα φλιτζάνι νερό μαζί με μερικές σταγόνες λευκό ξύδι. Εφαρμόστε το διάλυμα στο λεκέ μουστάρδα; και αφήστε το να στεγνώσει. Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό.

Ξεραμένος λεκές

Με ένα μαχαίρι ή ένα κουταλάκι αφαιρέστε τα υπολείμματα μουστάρδας από το ρούχο όταν αυτά έχουν ξεραθεί. Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Τρίψτε απαλά το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό ρούχων και αφήστε το για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε προσεκτικά τη λεκιασμένη περιοχή με άφθονο νερό. Επαναλάβατε την παραπάνω διαδικασία, όσες φορές χρειάζεται, ώστε να απομακρυνθεί ο λεκές. Πλύνετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved