Αφιερωμένο στην ημέρα της Μητέρας το σημερινό doodle της Google

Το doodle της Google είναι αφιερωμένο σε όλες τις μανούλες του κόσμου που γιορτάζουν σήμερα.

Αφιερωμένο στην ημέρα της Μητέρας το σημερινό doodle της Google

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια σημαντική ημέρα, αφού τιμάμε το πιο σπουδαίο πρόσωπο στη ζωή μας, αυτό που μας έφερε στη ζωή, τη μητέρα μας!

Είναι μία Ημέρα αφιερωμένη σε εκείνη, δείχνοντας την με τον πιο γλυκό και απλό τρόπο, την αγάπη μας, το σεβασμό μας και την αναγνώριση για όσα έκανε, κάνει και θα κάνει για εμάς. Αναγνώριση για τις μικρές και τις μεγάλες θυσίες της.

Άλλωστε, κάπως έτσι, ξεκίνησε και ο εορτασμός της μάνας!

Το σημερινό λοιπόν doodle της Google είναι αφιερωμένο στη σημερινή ημέρα της Μητέρας.

doodle doogle

Σύμφωνα με το National Geographic, η Γιορτή της Μητέρας ξεκίνησε το 1850, ως ημέρα μνήμης και πένθους των γυναικών που είχαν χάσει τα παιδιά τους. Αλλά και για τις μητέρες, που είχαν χάσει τα παιδιά τους στον πόλεμο.



Η Anna Jarvis ήταν η πρώτη γυναίκα, που διοργάνωσε το 1908, την Ημέρα της Μητέρας, στη Βιρτζίνια και στη Φιλαδέλφεια. Μαζί με μία ομάδα εθελοντριών πρωτοστάτησαν για την καλυτέρευση των συνθηκών υγιεινής και την προσπάθεια μείωσης της παιδικής θνησιμότητας. Σκοπός της ήταν, επίσης, η Ημέρα αυτή να καθιερωθεί και σε άλλες Πολιτείες της Αμερικής.

giorti miteras istoria

Και τα κατάφερε, αφού σύντομα άρχισε να γιορτάζεται σε περισσότερες πόλεις. Έξι χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα, το 1914, ο τότε, Πρόεδρος των ΗΠΑ, Woodrow Wilson καθιέρωσε ως επίσημη ημέρα την δεύτερη Κυριακή του Μάη. Ημερομηνία, που τηρείται μέχρι και σήμερα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved