Δείτε πώς μπορούν να σας φανούν χρήσιμα τα τσόφλια των αυγών (vid)

Πριν τα πετάξετε, δείτε το βίντεο.

Δείτε πώς μπορούν να σας φανούν χρήσιμα τα τσόφλια των αυγών (vid)

Το αυγό είναι μια πλήρης τροφή, πλούσια πλούσια σε ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνη D, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο και χολίνη.

Σύμφωνα μάλιστα με ερευνητές το αυγό μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τεράστιου αριθμού προβλημάτων υγείας, από τον διαβήτη μέχρι την απώλεια μυϊκού τόνου και την εξασθένηση της μνήμης.

Σας πέρασε όμως ποτέ από το μυαλό πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι και το τσόφλι του;

Όπως διαβάζουμε στο onmed.gr το τσόφλι του αυγού αποτελείται κυρίως από ανθρακικό ασβέστιο (σε ποσοστό 40%), μια κοινή μορφή ασβεστίου, και δευτερευόντως από πρωτεΐνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το σελήνιο. Το ασβέστιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, πρωτίστως για την υγεία του σκελετού αλλά και για την καλή λειτουργία των αρτηριών και των μυών, την παραγωγή ορμονών και την επικοινωνία μεταξύ των νευρικών κυττάρων.

Ασβέστιο λαμβάνουμε από τροφές όπως τα γαλακτοκομικά και κάποια πράσινα λαχανικά, εξίσου καλή πηγή είναι όμως και το τσόφλι του αυγού!

Μάλιστα, το τσόφλι είχε χρησιμοποιηθεί για πολλές δεκαετίες ως φυσικό συμπλήρωμα ασβεστίου. Ανά γραμμάριο βάρους, τα τσόφλια των αυγών παρέχουν 381-401 mg ασβεστίου, ποσότητα που καλύπτει ποσοστό 38-40% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου ενός ενήλικα (1.000 mg).

Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα τσόφλια των αυγών στο βίντεο που ακολουθεί.

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved