Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τη βαφή αυγών

Τα αυγά έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες.

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τη βαφή αυγών

Μεγάλη Πέμπτη παραδοσιακά οι νοικοκυρές βάφουμε τα αυγά με κόκκινη βαφή. Τα ατυχήματα όμως παραμονεύουν και εύκολα μπορούμε να βάψουμε τα χέρια ή τα ρούχα μας. Επίσης κάποιο αυγό μπορεί να σπάσει και να λεκιαστούμε ή ακόμα και τα παιδιά όταν τρώνε τα αυγά μετά την Ανάσταση μπορούν να λερώσουν το καλό τους ρούχο.

Υπάρχουν όμως εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες αυτούς.

Γενικές οδηγίες για λεκέδες από αυγά

Καθαρίστε απαλά οποιαδήποτε στερεά κομμάτια με ένα αμβλύ μαχαίρι και, στη συνέχεια, σκουπίστε όσο το δυνατόν περισσότερο τον λεκέ με λευκές χαρτοπετσέτες.

Υφάσματα

Ξεπλύνετε τον λεκέ με πολύ κρύο νερό. Αν οι λεκέδες είναι παλιοί αφήστε τον λεκέ όλη τη νύχτα στο νερό. Πλύντε το πλυντήριο κανονικά. Για υφάσματα από μετάξι και μαλλί, τρίψτε λίγο απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ και στη συνέχεια πλύνετε στους 30 ° C στον κύκλο των ευαίσθητων.

Βαφή αυγών

Υφάσματα

Καταρχήν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το λεκέ πριν στεγνώσει. Γυρίστε το ύφασμα από την ανάποδη πλευρά. Βάλτε το ρούχο κάτω από τη βρύση με τρεχούμενο νερό, ώστε να ξεπλύνετε την μπογιά. Στην συνέχεια θα το πλύνετε με το απορρυπαντικό σας στη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα.

Αν ο λεκές στα ρούχα παραμένει, αναμίξτε μια κουταλιά της σούπας αμμωνία με ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αφήστε το ρούχο να μουλιάσει και στη συνέχεια πλύντε το κανονικά.

Χέρια - Σκεύη

Αν έχουν βάψει τα χέρια σας αρχικά χρησιμοποιείστε ασετόν με βαμβάκι. Εφόσον ο λεκές παραμένει, μπορείτε να ανακατέψετε σόδα και ξύδι και να τρίψετε με αυτό το μείγμα τα χέρια σας. Το ίδιο ισχύει και για την κατσαρόλα που βάψατε τα αυγά. Ρίξτε λίγο άσπρο ξύδι, προσθέστε μαγειρική σόδα και αφήστε για μερικά λεπτά πριν την τρίψετε με σφουγγάρι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved