Παιδιά φωτογραφίζονται με το λαγουδάκι του Πάσχα - Ό,τι πιο χαριτωμένο έχετε δει! (pics)

Το λαγουδάκι ή κουνελάκι του Πάσχα είναι ένα έθιμο που προέρχεται από τη Γερμανία.

Παιδιά φωτογραφίζονται με το λαγουδάκι του Πάσχα - Ό,τι πιο χαριτωμένο έχετε δει! (pics)

Ο «Λαγός του Πάσχα» έπαιζε αρχικά το ρόλο ενός δικαστή, αξιολογώντας αν τα παιδιά ήταν καλοί ή ανυπάκουα στη συμπεριφορά κατά την εποχή του Πάσχα. Κάτι σαν τον Αη Βασίλη τα Χριστούγεννα, δηλαδή. Στον μύθο, το λαγουδάκι έχει χρωματιστά αυγά στο καλάθι του, καραμέλες και μερικές φορές παιχνίδια που τα πηγαίνει στα σπίτια των παιδιών.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές το έθιμο έφθασε για πρώτη φορά στην Αμερική το 1700 από Γερμανούς μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στην Πενσυλβανία και μετέφεραν την παράδοση του λαγού που ονομάζονταν «Osterhase» ή «Oschter Haws». Τα παιδιά τους έφτιαξαν φωλιές στις οποίες το λαγουδάκι θα μπορούσε να βάλει τα χρωματιστά αυγά του. Με τα χρόνια στα χρωματιστά αυγά προστέθηκαν τα σοκολατένια και άλλες λιχουδιές ενώ οι φωλιές αντικαταστάθηκαν από τα καλάθια. Τα παιδιά συχνά αφήνουν στις αυλές καρότα για το λαγουδάκι σε περίπτωση που πεινάει.

Η Katya, επαγγελματίας φωτογράφος στο Κίεβο, φωτογράφισε παιδιά με τα πασχαλινά λαγουδάκια τους. Δείτε πόσο χαριτωμένα είναι στην gallery.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved