Έξυπνα «κόλπα» καθαριότητας για να καθαρίσετε εύκολα τα μαγειρικά σκεύη

Πολλές νοικοκυρές δυσκολεύονται με το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών.

Έξυπνα «κόλπα» καθαριότητας για να καθαρίσετε εύκολα τα μαγειρικά σκεύη

Οι περισσότερες πλέον έχουμε ένα πλυντήριο πιάτων, που όμως δεν αφαιρεί πάντα όλη τη βρωμιά, και τα υπολείμματα από τα μαγειρικά σκεύη. Αυτός είναι και ο λόγος που καλό είναι να γνωρίζετε μερικά έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε τους πιο δύσκολους λεκέδες στα πιο δύσκολα σημεία, από τα σκεύη σας.

Σκεύη φούρνου

Τα υπολείμματα τροφίμων που έχουν κολλήσει σε ένα σκεύος που μπαίνει στον φούρνο μπορεί να είναι δύσκολα να αφαιρεθούν. Γεμίστε το σκεύος με ζεστό νερό και αφήστε το για περίπου δύο ώρες. Θα παρατηρήσετε ότι τα υπολείμματα θα μαλακώσουν και θα βγουν στην επιφάνεια του νερού. Στη συνέχεια καθαρίστε το ως συνήθως.

Φιάλες ή κανάτες

Μια ωραία φιάλη ή μια κανάτα με νερό μπορεί να φανεί όμορφη στο τραπέζι του δείπνου, αλλά ο καθαρισμός της μπορεί να είναι δύσκολο καθώς δεν μπορείτε να φτάσετε σε όλα τα σημεία. Γεμίστε τη φιάλη με λίγο ζεστό νερό, με λίγο ωμό ρύζι και με σαπούνι πιάτων. Καλύψτε σωστά το επάνω μέρος της φιάλης και στη συνέχεια κουνήστε τη πάνω και κάτω μερικές φορές. Το ρύζι θα αφαιρέσει όλη τη βρωμιά.

Κούπα του καφέ

Πολλοί άνθρωποι πίνουν καφέ σε καθημερινή βάση και οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την ίδια κούπα κάθε μέρα. Με την πολλή χρήση έρχεται το αναπόφευκτο να δημιουργείται μια καφέ γραμμή στο εσωτερικό της κούπας. Γεμίσετε την κούπα με ζεστό νερό και προσθέσετε μαγειρική σόδα. Αφήστε αυτό το μίγμα για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε την κούπα με κρύο νερό. Οι λεκέδες θα φύγουν!

Μπλέντερ

Η τελευταία συμβουλή που έχουμε είναι μια συμβουλή για τον καθαρισμό του μπλέντερ σας. Γεμίστε το μπλέντερ με ζεστό νερό και μια σταγόνα σαπούνι πιάτων και βάλτε το σε λειτουργιά. Τα υπολείμματα των υλικών θα ξεκολλήσουν. Πλύνετε ως συνήθως.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved