4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τα καθαρίσετε με την ηλεκτρική σκούπα

Σε αυτές τις περιπτώσεις η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι η λύση.

4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τα καθαρίσετε με την ηλεκτρική σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα έχει σημαντική θέση στο νοικοκυριό. Τη χρησιμοποιούμε τακτικά για να μαζέψουμε τη σκόνη, τα ψίχουλα, για διάφορες εργασίες καθαρισμού. Δεν θα πρέπει όμως να τη χρησιμοποιούμε για να μαζέψουμε τα… πάντα! Διαβάστε ποιες είναι οι περιπτώσεις που καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση της.

Σπασμένα γυαλιά

Τα κομμάτια του σπασμένου γυαλιού που θέλετε να μαζέψετε μπορεί να σχίσουν τη σακούλα της σκούπας σας ή ένα κομμάτι γυαλιού να κολλήσει στον εύκαμπτο σωλήνα και τότε η ζημία να είναι μεγαλύτερη. Ο καλύτερος τρόπος για να μαζέψετε τα σπασμένα είναι να χρησιμοποιήσετε τη σκούπα χειρός για τα μεγάλα κομμάτια και μια φέτα ψωμιού για να μαζέψετε τα μικρά. Τα θραύσματα θα κολλήσουν στο ψωμί, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τα καθαρίσετε με ασφάλεια στη συνέχεια με την ηλεκτρική σκούπα.

Υγρά

Αποφεύγετε να απορροφάτε με την ηλεκτρική σας σκούπα οποιαδήποτε ποσότητα υγρού έχει πέσει στο πάτωμα. Εκτός από τον κίνδυνο να πάθετε ηλεκτροπληξία είναι και να εισχωρήσει η υγρασία στην σκούπα και να αναπτυχθεί μούχλα. Κάθε φορά που θέλετε να σκουπίσετε ένα πάτωμα βεβαιωθείτε πρώτα ότι είναι εντελώς στεγνό.

Make up

Εάν κατά λάθος πέσει σκόνη μακιγιάζ στο πάτωμα μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να την καθαρίσετε με την σκούπα. Αν πέσει σε χαλί η σκούπα μπορεί, αντί να απορροφήσει την ποσότητα, να την απλώσει και στην υπόλοιπη επιφάνεια πέρα του αρχικού λεκέ. Καλύτερα να δοκιμάσετε να το απορροφήσετε με ένα απορροφητικό χαρτί και στην περίπτωση του χαλιού να το καθαρίσετε με μαγειρική σόδα.

Πολλά μαλλιά

Σκουπίζοντας δύο τρίχες που έχουν πέσει στο πάτωμα ή επάνω στο χαλί δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, αν θέλετε να καθαρίσετε πολλά μαλλιά ταυτόχρονα, για παράδειγμα, εάν έχετε κόψει τα μαλλιά σας, είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα. Οι πολλές τρίχες μπορούν μέχρι και να μπλοκάρουν τη λειτουργία της σκούπας οπότε καλύτερα να το αποφύγετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved