6 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τις ηλεκτρονικές συσκευές

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός σας είναι ήδη ακριβός. Ο καθαρισμός του δεν χρειάζεται να είναι.

6 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τις ηλεκτρονικές συσκευές

Από τα βρώμικα πληκτρολόγια έως τα μικροσκοπικά τηλεχειριστήρια, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν στο πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα ηλεκτρονικά σας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Απλό καθαριστικό οθόνης DIY
Σίγουρα, μπορείτε να αγοράσετε ένα εμπορικό καθαριστικό οθόνης ή μαντηλάκια καθαρισμού ή μπορείτε να κάνετε το δικό σας στο σπίτι. Τα μόνα που χρειάζεστε: λευκό ξύδι, αποσταγμένο νερό και μπουκάλι ψεκασμού. Στο μπουκάλι το ξύδι με το αποσταγμένο νερό. Για να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας, την τηλεόραση ή την οθόνη του υπολογιστή, ξεσκονίστέ τα πρώτα με ένα πανί μικροϊνών. Στη συνέχεια, ανακινήστε το μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε λίγο από το μείγμα σε ένα καθαρό πανί και περάστε τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε.

Ξεσκονίστε με φίλτρα καφέ
Όταν οι ηλεκτρονικές οθόνες έχουν σκόνες, περάστε τις με ένα φίλτρο καφέ. Θα τραβήξει τη σκόνη χωρίς να γρατσουνίσει ή να αφήσει μουτζούρες.

Καθαρίστε το πληκτρολόγιό σας
Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε τη σκόνη μεταξύ των πλήκτρων του υπολογιστή σας είναι με διαφανή ταινία. Σύρετε μια λωρίδα 2 ιντσών ανάμεσα στις σειρές του πληκτρολογίου σας και η κόλλα θα συλλέξει τυχόν σκόνες, ψίχουλα κ.λπ. Η σκόνη δεν απομακρύνεται; Δοκιμάστε ένα μικρό, μαλακό πινέλο. Τα ψίχουλα είναι πολλά; Ψάξτε για εργαλεία καθαρισμού στο μπάνιο σας. Μπορείτε χρησιμοποιήσετε μια παιδική οδοντόβουρτσα ή να σύρετε ένα σκέλος οδοντικού νήματος ανάμεσα στα πλήκτρα του πληκτρολογίου του υπολογιστή σας. Χρειάζεστε πιο βαθύ καθαρισμό; Βρέξτε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα ή στοματικό διάλυμα και περάστε το ανάμεσα από τα πλήκτρα. Τόσες πολλές απλές αλλά αποτελεσματικές επιλογές!

Καθαρίστε τα τηλεχειριστήρια
Τα τηλεχειριστήρια συγκεντρώνουν πολλή βρωμιά και μικρόβια. Ρίξτε μια σταγόνα απολυμαντικό χεριών σε μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για να καθαρίσετε τα τηλεχειριστήρια. Για να καθαρίσετε ανάμεσα στα κουμπιά χρησιμοποιήστε ένα βαμβακερό πανάκι.

Προστατέψτε το τηλέφωνό σας στην παραλία
Όταν περνάτε μια μέρα στην παραλία, η άμμος μπορεί να φτάσει παντού στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε να το προστατεύσετε από τις γρατζουνιές, την υγρασία και άλλες καταστροφικές βλάβες. Απλά τυλίξτε το σε ένα πλαστικό περιτύλιγμα. Για να το προστατεύστε και από το νερό κλείστε το σφικτά σε ένα πλαστικό τσαντάκι. Μην το αφήσετε όμως για πολύ ώρα μέσα στο πλαστικό γιατί μπορεί να υπερθερμανθεί.

Χρησιμοποιείστε παιχνίδια – τουβλάκια για να οργανώσετε τα καλώδια
Τα παιχνίδια – τουβλάκια μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα καλώδια και καλώδια στις θέσεις τους. Ψάξτε για εκείνες τις μικρές φιγούρες που έχουν ανοιχτά χέρια και περάστε ανάμεσά τους τα καλώδια ή δημιουργήστε μια δική σας κατασκευή. Μπορείτε να ορίσετε ρόλους για να θυμάστε ποιος χαρακτήρας κρατά το κάθε καλώδιο-για παράδειγμα, ο πυροσβέστης έχει το καλώδιο τροφοδοσίας του υπολογιστή σας.

Πηγή: Quickanddirtytips

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved