Πώς να πλύνετε την πλαστική κουρτίνα του ντους

Φυσικά καθαρίζετε το μπάνιο σας και το ντους, αλλά πόσο συχνά καθαρίζετε την πλαστική κουρτίνα;

Πώς να πλύνετε την πλαστική κουρτίνα του ντους

Μπορείτε να πλύνετε μια πλαστική κουρτίνα ντους και η διαδικασία δεν είναι τόσο δύσκολη έτσι ώστε να μην χρειαστεί να την αλλάζετε με καινούργια συχνά. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να την πλένετε μία φορά το μήνα. Τουλάχιστον όμως θα πρέπει να στοχεύετε να καθαρίζετε την πλαστική κουρτίνα σας κάθε τρεις μήνες.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πλύνετε μια πλαστική κουρτίνα ντους, και οι δύο είναι αρκετά ανώδυνες και εύκολες.

Μέθοδος 1 - Το πλυντήριο: Πλύνετε την κουρτίνα του ντους χρησιμοποιώντας ζεστό νερό σε συνδυασμό με ξύδι, σόδα ή απαλό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων. Επιλέξτε ένα από τα τρία καθαριστικά που αναφέρονται παραπάνω. Μην χρησιμοποιείτε και τα τρία ταυτόχρονα. Δεν θέλετε να προκαλέσετε μια δυσάρεστη χημική αντίδραση στο πλυντήριο σας! Στη συνέχεια, κρεμάστε την καθαρή κουρτίνα του ντους πίσω στη ράβδο της για να στεγνώσει.

Μέθοδος 2 - Πλύσιμο στο χέρι: Μπορείτε επίσης να πλύνετε την πλαστική κουρτίνα χρησιμοποιώντας σόδα και ένα πανί μικροϊνών. Βρέξτε το πανί και στη συνέχεια ρίξτε επάνω του μαγειρική σόδα. Μετά το τρίψιμο, ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε στα σημεία που χρειάζεται μέχρι να έχετε μια καθαρή κουρτίνα. Αυτή η διαδικασία αφήνει επίσης ένα ωραίο φρέσκο άρωμα στο μπάνιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved