Πώς να καθαρίσετε τα συσσωρευμένα άλατα νερού από το ντους σας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας από ένα χαλαρωτικό ντους.

Πώς να καθαρίσετε τα συσσωρευμένα άλατα νερού από το ντους σας

Ωστόσο, η αίσθηση χαλάρωσης μπορεί αμέσως να εξαφανιστεί από το μυαλό σας μόλις δείτε τους λεκέδες από τα άλατα του νερού στη ντουζιέρα σας.

Εάν φροντίζετε να κρατάτε το ντους σας καθαρό δεν θα χρειαστεί να χαλάσετε την καλή σας διάθεση.

Οι λεκέδες από το σκληρό νερό σχηματίζονται κυρίως στη γυάλινη πόρτα και στους τοίχους του ντους και δημιουργούν μια αντιαισθητική εικόνα.

Μην χρησιμοποιείτε βούρτσες, βαριά εργαλεία καθαρισμού ή καυστικές σκόνες στις πόρτες του ντους. Μπορούν να αφήσουν μόνιμες γρατζουνιές.

Εάν ψάχνετε για ένα φθηνό και φυσικό μέσο καθαρισμού των λεκέδων σκληρού νερού, κοιτάξετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Αν έχετε αποσταγμένο άσπρο ξύδι τότε είστε εντάξει! Μόνο μην το χρησιμοποιείστε αν το ντους σας έχει επένδυση από μάρμαρο ή πέτρα. Το ξίδι και η πέτρα δεν πρέπει ποτέ να συναντηθούν.

Αναμείξτε ¼ φλιτζανιού ξίδι και ¾ φλιτζάνιου νερό. Βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 60 δευτερόλεπτα. Ρίξτε το μείγμα σας σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε την πόρτα και τους τοίχους του ντους. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 3 λεπτά, στη συνέχεια, σκουπίστε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε με ένα πανί μικροϊνών.

Για να απομακρύνετε τα συσσωρευμένα άλατα από το «τηλέφωνο» του ντους βυθίστε το για λίγη ώρα σε μια λεκάνη με λευκό ξύδι και νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved