Οι πρώτοι μήνες της μητρότητας είναι η πιο όμορφη περίοδος (pics)

Θυμάσαι τους πρώτους δικούς σου μήνες μητρότητας;

Οι πρώτοι μήνες της μητρότητας είναι η πιο όμορφη περίοδος (pics)

Στα βιβλία θα βρεις άπυρες πληροφορίες και συμβουλές για την εγκυμοσύνη. Πώς να αλλάζεις ένα μωρό, πώς να είναι χαρούμενο, πώς δεν θα κλαίει, τι πρέπει να τρώει και τι όχι.

Κάποια ίσως μιλούν και για τις δυσκολίες των πρώτων ημερών. Μιλάω για την αϋπνία, την κούραση, την εξάντληση. Πράγματα για τα οποία γράφονται πολλά. Πάρα πολλά. Με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια περίεργη αίσθηση στη νέα μαμά και αυτό γιατί από τη μία περιμένει να γνωρίσει το μικρό της πλασματάκι και από την άλλη δεν ξέρει τι να περιμένει και πώς να αντιμετωπίσει όλα αυτά που για την ίδια είναι άγνωστα.

Αλήθεια όμως! Πόσες από αυτές τις πληροφορίες έχεις χρησιμοποιήσει; Λίγες, τόσο λίγες μάλιστα που μπορείς να τις μετρήσεις στα δάχτυλα του ενός χεριού σου.

Δεν θα αρνηθώ ότι οι πρώτες ημέρες με ένα νεογέννητο στο σπίτι είναι δύσκολες. Αλλά όσο περνούν οι μήνες οι δύσκολες ημέρες θα ανήκουν στο παρελθόν. Γι' αυτό προσπάθησε να κρατήσεις στη μνήμη σου όλες τις όμορφες στιγμές από τους πρώτους μήνες.

Ξέχνα το ότι δεν κοιμόσουν αρκετά. Ξέχνα ότι ήσουν κουρασμένη. Ξέχνα ότι δεν είχες βοήθεια και θυμήσου πως ξέχναγες την αϋπνία σου όταν κρατούσες στην αγκαλιά σου το μωρό σου. Ξέχναγες όλη την κούρασή σου, όταν το έβλεπες να σταματά το κλάμα του ακούγοντας τη φωνή σου.

Αυτά είναι όλα εκείνα που έχουν αξία να θυμάσαι από τους πρώτους μήνες. Οι αγκαλιές, τα χάδια, τα φιλιά, τα παιχνίδια. Η ευτυχία του μωρού σου όταν το κρατούσες στα χέρια σου. Αυτό φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Χωρίς περιγραφή, μια μαμά μπορεί να καταλάβει ακριβώς όλα τα συναισθήματα που δείχνουν οι παρακάτω φωτογραφίες. Σίγουρα θα σου θυμίσουν τους δικούς σου πρώτους υπέροχους μήνες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved