Μηνιαίο πρόγραμμα καθαριότητας: Οργανωθείτε για να σωθείτε!

Ένα μηνιαίο πρόγραμμα καθαριότητας θα σας βοηθήσει πολύ.

Μηνιαίο πρόγραμμα καθαριότητας: Οργανωθείτε για να σωθείτε!

Δεν είναι εύκολο να διατηρείς ένα σπίτι καθαρό ειδικά όταν σε αυτό μένουν και μικρά παιδιά. Ένας καλός προγραμματισμός όμως θα σας βοηθήσει να κερδίσετε σε κόπο και χρόνο.

Εάν μοιάζει κάτι βρώμικο μην το αφήσετε για αύριο. Προσπαθήστε να το καθαρίσετε αμέσως: κάποιες φορές είναι πολύ πιο απλό απ ‘ ότι νομίζουμε και μας γλιτώνει από πολύ συσσωρευμένη βρωμιά στο μέλλον.

Δημιουργήστε ένα μηνιαίο πλάνο καθαριότητας – ανάλογα και με τις ανάγκες σας – και προσπαθήστε να το τηρήσετε. Διαβάστε παρακάτω τη δική μας πρόταση:

Κάθε μέρα

Αν κάνετε κάθε μέρα αυτές τις βασικές καθημερινές δουλειές θα γλυτώσετε από πολύ κόπο σε βάθος χρόνου ενώ ταυτόχρονα θα απομακρύνετε τα επιβλαβή μικρόβια και βακτηρίδια.

Καθαρίστε την καφετιέρα: Πλύνετε τα αποσπώμενα μέρη με ζεστό σαπουνόνερο ή στο πλυντήριο πιάτων. Σκουπίστε προς τα κάτω το εξωτερικό και την πλάκα θέρμανσης για να αφαιρέσετε τις σταγόνες από τις διαρροές.

Καθαρίστε τα βρώμικα πιάτα: Μην αφήνεται άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη. Πλύνετε τα με τον παραδοσιακό τρόπο - στο χέρι- έστω και στο τέλος της ημέρας ή βάλτε τα κατ’ ευθείαν στο πλυντήριο των πιάτων μετά την χρήση τους.

Καθαρίστε τον νεροχύτη – νιπτήρα: Με ένα απλό σφουγγάρι φροντίζετε να καθαρίζετε καθημερινά τον νεροχύτη της κουζίνας σας ή τον νιπτήρα σας. Λίγο απορρυπαντικό και ζεστό νερό είναι αρκετά για να σας δώσουν το αποτέλεσμα που θέλετε.

Κάθε εβδομάδα

Αντιμετωπίστε ένα δωμάτιο ή μια δουλειά κάθε μέρα. Για παράδειγμα, αφιερώστε τη Δευτέρα στον καθαρισμό της κουζίνας, την Τρίτη καθαρίστε το μπάνιο, πάρτε… ρεπό την Τετάρτη κ.ο.κ.

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων: Ζεστάνετε 1 φλιτζάνι νερό και μερικές κουταλιές ξύδι σε υψηλή θερμοκρασία για μερικά λεπτά έως ότου στο παράθυρο του φούρνου να βλέπετε ατμό. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν ανοίξετε την πόρτα, στη συνέχεια αφαιρέστε το μπολ και σκουπίστε το εσωτερικό με ένα σφουγγάρι.

Κάθε μήνα

Μοιραστείτε τις δουλειές με τον σύζυγο και τα παιδιά σας.

Καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων: Χρησιμοποιήστε το ειδικό καθαριστικό πλυντηρίου ή δημιουργήστε το δικό σας φυσικό καθαριστικό.

Καθαρίστε το πλυντήριο πιάτων: Γεμίστε ένα μεγάλο ποτήρι με 2 φλιτζάνια ξύδι και τοποθετήστε το μέσα στο πλυντήριο. Βάλτε το σε κανονική λειτουργία, χωρίς απορρυπαντικό και αφήστε το να στεγνώσει μόλις τελειώσει η πλύση.

Καθαρίστε την ηλεκτρική σκούπα: Αλλάξτε τη σακούλα της σκούπας όταν είναι γεμάτη κατά τα τρία τέταρτα γεμάτα για να μην χάνεται η ισχύς της απορρόφησης. Αντικαταστήστε το φίλτρο εάν είναι πολύ βρώμικο ή σκισμένο. Καθαρίστε με ένα στεγνό πανί τα αποσπώμενα μέρη της σκούπας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved