Έξυπνα μυστικά καθαριότητας για ένα λαμπερό σπίτι

Μερικά κόλπα καθαριότητας που σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

Έξυπνα μυστικά καθαριότητας για ένα λαμπερό σπίτι

Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι η καθαριότητα, όσο και αν μας κουράζει, μπορεί να είναι και ένας πολύ καλός τρόπος να αντιμετωπίσουμε το άγχος. Έτσι, ακόμα και αν δεν σας αρέσει να καθαρίζετε, αυτή είναι ένας εναλλακτικός τρόπος σκέψης για να αντιμετωπίσετε… βρωμιές και δυσάρεστες μυρωδιές.

Για να γίνει η διαδικασία καθαρισμού το ίδιο αποτελεσματική αλλά λιγότερο χρονοβόρα εμείς σας αποκαλύπτουμε μερικά μικρά μυστικά καθαριότητας.

Παλιά έπιπλα από δέρμα

Μπορείτε να αναζωογονήσετε την ταπετσαρία μιας παλιάς δερμάτινης πολυθρόνας απλά εφαρμόζοντας γυαλιστικό παπουτσιών σε αυτό. Θα παρατηρήσετε ότι οι γρατζουνιές θα εξαφανιστούν.

Σημάδια σε χαλιά

Αν έχετε σημάδια στο χαλί σας μετά τη μετακίνηση των επίπλων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγάκια για να απαλλαγείτε από αυτά. Απλά πρέπει να τα τοποθετήσετε επάνω στα σημάδια που έχουν αφήσει τα έπιπλα που μετακινήσατε και να τα αφήσετε να λιώσουν όλη νύχτα. Το χαλί θα απορροφήσει την υγρασία και θα μοιάζει σαν καινούργιο.

Ντουλάπια κουζίνας

Για να καθαρίσετε τις λιπαρές επιφάνειες στην κουζίνα, όπως τα ντουλάπια αναμίξετε λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα. Βάλτε το μείγμα στο βρώμικο σημείο και τρίψτε το με ένα σφουγγάρι, ένα πανί ή ακόμα και τα δάχτυλά σας. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα για να μπείτε στα πιο δύσκολα σημεία.

Άσχημες μυρωδιές

Για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές, μπορείτε να κάνετε δημιουργήσετε το δικό σας αποσμητικό χώρου. Είναι πολύ απλό: θα χρειαστείτε 1-2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια σόδα μαγειρική και μερικά αιθέρια έλαια. Ανακατέψτε τα υλικά, βάλτε τα σε ένα ειδικό καλούπι (σιλικόνης, για παγάκια) και αφήστε τα για 1-2 ημέρες για να στεγνώσουν. Τοποθετήστε μερικά σε έναν δίσκο και αφήστε τα στον χώρο που θέλετε να ξεμυρίσει. Ένας δίσκος είναι αποτελεσματικός για περίπου ένα μήνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved