5 λάθη καθαριότητας που θα πρέπει να διορθώσετε αμέσως

Όλοι θέλουμε ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι.

5 λάθη καθαριότητας που θα πρέπει να διορθώσετε αμέσως

Αυτό δεν είναι πάντα τόσο δύσκολο όσο νομίζουμε. Αρκεί να αποκτήσουμε μερικές καθημερινές, απλές αλλά σωτήριες συνήθειες που θα κάνουν τον χώρο μας όχι μόνο να φαίνεται αλλά και να είναι καθαρός και οργανωμένος.

Αφήνετε υγρές πετσέτες στο μπάνιο και δεν καθαρίζετε την κουρτίνα

Μην αφήνετε την κουρτίνα του ντουζ υγρή μετά το μπάνιο σας ούτε τις χρησιμοποιημένες πετσέτες ένα σωρό στο πάτωμα. Ανοίξτε την κουρτίνα μετά από κάθε χρήση για να στεγνώσει και να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Κρεμάστε τις υγρές πετσέτες για να στεγνώσουν πριν τις χρησιμοποιήσετε ξανά.

Χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό

Η χρήση υπερβολικής ποσότητας απορρυπαντικού πιάτων ή πλυντηρίου ρούχων μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά καλό. Αν μια περίσσεια προϊόντος καθαρισμού δεν ξεπλυθεί εντελώς το υπόλειμμα γίνεται μαγνήτης βρωμιάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες και να χρησιμοποιήσετε πάντα τη συνιστώμενη ποσότητα ή και λιγότερη. Σπαταλάτε επιπλέον χρόνο και χρήμα για να το ξεπλύνετε.

Αφήνετε βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη

Τα βρώμικα πιάτα που μένουν στον νεροχύτη είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτήρια και μια καλή πηγή τροφής για πεινασμένα έντομα. Πλύντε αμέσως τα πιάτα σας ή βάλτε τα κατ’ ευθείαν στο πλυντήριο πιάτων.

Φοράτε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι

Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να βγάλετε τα παπούτσια σας κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι από έξω. Θα εξοικονομήσετε πολλές ώρες ηλεκτρικής σκούπας. Για να μην αναφέρουμε τα βακτηρίδια και τα μικρόβια που θα μπουν μαζί με τα παπούτσια σας στο σπίτι.

Δεν στρώνετε το κρεβάτι σας

Ακόμη και αν το υπόλοιπο της κρεβατοκάμαρας είναι καθαρό ένα άστρωτο κρεβάτι το κάνει να μοιάζει βρώμικο. Στρώστε το κρεβάτι σας κάθε πρωί - είναι απλώς μια καλή συνήθεια που θα κάνει όλο το δωμάτιο να δείχνει οργανωμένο και τακτοποιημένο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved