Καλλιτέχνης με μαθησιακές δυσκολίες τιμήθηκε από τη Βασίλισσα για τα μικροσκοπικά έργα του (vid)

Όταν ήταν μικρός είχε μαθησιακές δυσκολίες. Σήμερα έχει τιμηθεί από τη Βασίλισσα της Αγγλίας για το καλλιτεχνικό του έργο.

Καλλιτέχνης με μαθησιακές δυσκολίες τιμήθηκε από τη Βασίλισσα για τα μικροσκοπικά έργα του (vid)

Ο παγκοσμίου φήμης «μικρογράφος» Willard Wigan, 61 ετών σήμερα, χρειάστηκε πάνω από 450 ώρες και περίπου τρεισήμισι εβδομάδες για να φτιάξει την πιο μικροσκοπική «Αλίκη» που έχετε δει.

Ο Willard έχει τιμηθεί ακόμη και από τη βασίλισσα για τις υπηρεσίες του στον κόσμο της τέχνης και έχει επίσης σπάσει παγκόσμια ρεκόρ.

«Το έργο μου είναι πολύ ασυνήθιστο για πολλούς ανθρώπους», λέει «Η πιο πρόσφατη δημιουργία μου είναι η «Αλίκη» στο μάτι μιας βελόνας».

Ο Willard έφτιαχνε από νεαρή ηλικία μικρές φιγούρες και όταν ήταν πέντε δημιούργησε σπίτια για τα μυρμήγκια. «Η μητέρα μου ήταν εκείνη που με ενθάρρυνε: όσο πιο μικρές φιγούρες δημιουργείς, μου είχε πει, τόσο πιο μεγάλο θα γίνει το όνομά σου».

Ο Willard, ο οποίος έχει αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες με το παράδειγμά του θέλει να στείλει και ένα αισιόδοξο μήνυμα προς όλους: «Είναι ένα μάθημα. Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι υποτιμούμε τους ανθρώπους με μαθησιακές διαφορές. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν έχουν τίποτα να δείξουν ή να αποδείξουν ή να επιτύχουν, αλλά είμαι μαρτυρία του τι μπορεί να επιτευχθεί».

Δείτε τον Willard Wigan και τα μικροσκοπικά γλυπτά του στο video.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved